Šibenska policija izvijestila je da su završili kriminalističko istraživanje nad muškarcima koji su u srijedu navečer upali u kafić u Đevrskama.

Galerija


Napadači koji su u Đevrskama u srijedu upali u kafić okrivljeni su za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Vezani članci Boris Milošević o napadu na Srbe kod Knina (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Boris Milošević: ''To je napad na Srbe, zločin iz mržnje, nije navijački obračun...'' Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli

"Utvrđeno je da su okrivljeni 21. kolovoza oko 22.50 sati u Đevrskama, u alkoholiziranom stanju došli u ugostiteljski objekt 62-godišnjaka osobnim automobilom Golf, šibenskih registracijskih oznaka, kada je po ulasku u ugostiteljski objekt okrivljeni 25-godišnjak na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi vrijeđao 62-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta i pri tom narušavajući javni red i mir tu nazočnih gostiju", objasnili su u policiji.

Vlasnik ih je tada upozorio da ne oštećuju inventar te da će zvati policiju. Drugi muškarac (28) potom ga je verbalno napao.

"Okrivljeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz Optužni prijedlog, privedeni Općinskom sudu u Šibeniku, stalna služba Knin, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", objašnjavaju u policiji. 

Za taj prekršaj prijeti im kazna u protuvrijednosti 50 do 350 DEM.

Muškarac (28) je okrivljen i zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer su ga iza ponoći u Konjevratima zatekli kako pijan vozi Golf. Alkotestiranje je odbio.

"Na okolnosti događaja od 21. kolovoza u Uzdolju i nadalje se intenzivno provodi kriminalističko istraživanje", dodala je policija. 

U srijedu navečer u selu Uzdolje kod Knina skupina maskiranih huligana upala je u kafić i divljala. Prijetili su vlasnicima kafića i gostima koji su gledali utakmicu Crvene zvezde. 

Boris Petko, vlasnik kafića rekao je da su udmah s vrata viknuli "Majku vam j...m, Zvezdu gledate!".  Petero ljudi je u divljanju ozlijeđeno.

Nedugo zatim, skupina madića upala je i u kafić u Đevrskama.