Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićeni napadači

Napad u kafiću kod Knina: "Letjele su čaše, stolice, tegle s cvijećem. Jednog gosta tukli su letvom po glavi i cipelarili na podu. Ima osam šavova"

Razbijen kafić u Uzdolju (Foto: Feral News)
Razbijen kafić u Uzdolju (Foto: Feral News) Feral News
Aktualno Galerija +0 Razbijen kafić u Uzdolju (Foto: Feral News) Galerija 1/1 >>
U srijedu navečer u selu Uzdolje kod Knina skupina maskiranih huligana upala je u kafić i divljala. U kafiću je bilo 15 do 20 ljudi. Svi su u šoku. Nedugo zatim, ista se stvar ponovila i u Đevrskama, javlja policija.

„U kafiću je bilo raznoliko društvo. I stariji i žena i djeca. Vladala je obiteljska atmosfera. Neki su gledali utakmicu, neki su došli samo popiti piće. Sjedili su i pričali. Onda je oko 22:20 upala banda maskiranih napadača koji su po kafiću počeli divljati“, rekao nam je Milan Đurđević, načelnik općine Biskupija, u čijem sastavu je Uzdolje u kojem su maskirani huligani u srijedu napali goste kafića. U tom trenu u kafiću je , kaže Đurđević, bilo 15 do 20 gostiju.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Letjele su čaše, boce, stolovi i stolci, tegle s cvijećem. U tom kaosu, svi su na neki način povrijeđeni. Imaju ogrebotine od stakla, masnice od predmeta koji su letjeli. Liječenici su ih pregledali na licu mjesta, a neki su odvezeni u bolnicu. Da ne govorim da su svi u stanju šoka“, kaže Đurđević i dodaje da je najteže stradao mladić (17) kojeg su preko noći zadržali u bolnici.

Mlatili su ga nekim letvama po glavi. Kad je pao nastavili su ga udarati po leđima. Dobio je 8 šavova. Stradao je i sam vlasnik kafića. U trenutku makljaže u kafiću je bila njegova supruga i troje djece. Sve te čaše i stolice koje su letjele on je pokušao nekako uvatiti, zaštiti obitelj i goste. Obje noge su mu u zavoju. Stradala je i njegova supruga“, priča Đurđević koji osuđuje napad i traži da se počinitelji što prije kazne.

„Ovo je očiti zločn iz mržnje. Ovo što se događa je odraz dubljih društvenih problema i činjenice da na društvene devijacije gotovo uopće ni ne reagoramo“, kaže Đurđević.

Oko 22:30 grupa maskiranih napadača upala je u kafić u Uzdolju i verbalno, a zatim i fizički napala vlasnicu i goste kafića. U napadu je ozlijeđeno pet osoba, među njima je i 17-godišnjak.

"Dojavu o incidentu smo dobili oko 22:30. U ugostiteljski objekt u Uzdolju uletjele su za sada nepoznate osobe. Prvo verbalno, a onda i tjelesno napali su vlasnicu i goste u ugostiteljskom objektu. Pet je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, među njima je i jedan maloljetnik", kazala je za DNEVNIK.hr glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Nedugo nakon toga, u 22:50, policija je dobila dojavu o još jednom incidentu. Ovaj put, napadači su uletjeli u kafić u selu Đevrske. "Ubrzo nakon toga smo dobili dojavu o incidentu u ugostiteljskom objektu u selu Đevrske. Nepoznati počinitelji napali su vlasnika i goste u ugostiteljskom objektu. U tom incidentu nema ozlijeđenih", dodala je. U oba ova napada pričinjena je materijalna šteta na inventaru kafića.

Među ozlijeđenima i tinejdžer

Portal Feral News javlja da se radi o petnaestak maskiranih osoba koji su upali u kafić "Buffet Petko" u Uzdolju te da je do napada došlo u vrijeme dok je Crvena zvezda igrala play-off kvalifikacije za Ligu prvaka u Bernu protiv Young Boysa.

Među ozlijeđenima je i 17-godišnjak.

Među gostima su se u to vrijeme nalazile i žene i djeca koji su prevezeni u Opću i veteransku bolnicu Hrvatski ponos u Kninu. Hospitalizirano je ukupno pet osoba, uključujući i vlasnike kafića. Feral News neslužbeno doznaje da je vlasnik kafića pogođen bocom u glavu, a njegova supruga ima posjekotinu na nozi. Provokacije koje su se čule bile su na nacionalnoj osnovi.

Nije potvrđeno da su ova oba događaja povezana. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Iz policije doznajemo da je privedeno nekoliko osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene