Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Istri

Komunalni redar donio rješenje o uklanjanju stupića kod ugostiteljskog objekta, nastao kaos: "Udarila ga je osoba koja je bila uz investitoricu"

Aktualno Galerija Stupići u Medulinu - 3 Stupići u Medulinu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stupići u Medulinu - 2 Stupići u Medulinu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stupići u Medulinu - 1 Stupići u Medulinu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Kirac Galerija 1/4 >>
U Medulinu, dok je obavljao svoj posao, prvo verbalno, a onda i fizički je napadnut prometno-komunalni redar. O čemu je zaista riječ, istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Redar je napadnut u četvrtak poslijepodne dok je stranci pokušao uručiti rješenje o uklanjanju stupića.

Naime, iz ugostiteljskog objekta u Medulinu, na cestu koja prolazi pokraj njihovog objekta, postavili su stupiće na, kako tvrde, njihovom zemljištu.

No, Općina tvrdi da to nerazvrstana cesta prolazi općinskim zemljištem i da tu ništa nije sporno te su zatražili uklanjanje stupića. Redar je napadnut prvo verbalno, a onda i fizički i u tom je napadu dobio lakše tjelesne ozljede.

Protiv napadača ide kaznena prijava za kazneno djelo nasilničko ponašanje. Ovaj napad su osudili i načelnik Općine Medulin i istarski župan Boris Miletić koji je istaknuo da bilo kakav oblik nasilja neprihvatljiv i da očekuje za napadača adekvatnu kaznu.

Ide novi val rušenja

Kako su za Dnevnik Nove TV potvrdili iz Državnog inspektorata, u ovom novom valu ide veći broj rušenja, i to ne samo u Istri, nego će se rušiti i u Dalmaciji i na kontinentu. Na popisu je dvadesetak objekata.

A u Istru ponovno stiže i veći broj građevinskih inspektora koji će i pomoći u suzbijanju ilegalne gradnje.

Redar lakše ozlijeđen

A koji je razlog napada, odgovorio je načelnik Općine Medulin Ivan Kirac. "Ovo je prvi ovakav napad na području Medulina, do sada nismo imali susreta s napadima na službenu osobu", kazao je.

"Općina Medulin oštro osuđuje svaki vid nasilja, što vršnjačkog, što sportskog, pogotovo nasilja i napada na službene osobe dok obavljaju svoj posao", dodao je Kirac.

Za napadnutog zaposlenika kaže da je trenutno na bolovanju, zaželio mu je brz oporavak i skori povratak u službu. "Vjerujem da će biti dobro, a kazneni postupak će biti u tijeku", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija primala mito Privedena državna inspektorica: Godinama reketarila zagrebačke poduzetnike, pogledajte kako im je prijetila

"Rekao je da je do napada došlo tijekom uručenja rješenja o uklanjanju stupića na nerazvrstanoj prometnici. U Geoportalu je jasno vidljivo da je to katastarska čestica za sebe, a u Vlasničkom listu da je vlasništvo Općine Medulin", rekao je Kirac.

U zemljišnim knjigama se vidi tko je vlasnik

"Osoba koja je bila uz investitoricu udarila je komunalnog redara te je o svemu obaviještena policija i postupak je u tijeku", dodao je. "Jasno je vidljivo u zemljišnim knjigama tko je vlasnik, a institucije će odraditi svoje. Ako smo u krivu, ili druga strana - sud će presuditi", navodi Kirac.

Stupići su još uvijek na toj prometnici, kaže.

"U utorak je dogovoreno, uz asistenciju policije, da komunalno redarstvo ode na teren i ukloni stupiće. Nadležnost nerazvrstanih cesta je u rukama Općine. Bilo što što se dogodi na takvoj prometnici, Općina je odgovorna za posljedice", zaključuje Kirac.

Problem bespravne gradnje u cijeloj državi

Kaže da bespravne gradnje ima na području cijele Općine, Istarske županije i Hrvatske.

"Drago mi je da se uhvatilo u koštac s rješavanje problema bespravne gradnje i da su se počeli uklanjati nelegalno izgrađeni objekti. Ovim putem šaljem punu podršku Državnom inspektoratu da nastave s tim radnjama", navodi.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić, novinar Nove TV Pojačani nadzor Inspektori su vrlo aktivni ovih dana, a kazne su paprene: Na meti su im tri stvari

Osim komunalnih redara, napadani su i građevinski i veterinarski inspektori, a mnogi od njih dobivaju i prijetnje.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene