Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Jesu li tijela izvađena iz rashladnih uređaja pa snimljena na podu zagrebačke bolnice? Bolnica podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja

I u subotu su brojne reakcije na snimke umrlih pacijenata na podu bolnice Sveti Duh.

Bolnica je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a policija istražuje kako bi se utvrdilo je li netko tijela namjerno izvadio iz rashladnih uređaja i snimio na bolničkom podu.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević upravo na to sumnja da bi se napakostilo ravnateljici bolnice Anamariji Šimundić jer je nakon sedam godina ponovno uvela pobačaje.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Kaznena prijava Tomašević o mrtvima na podu Sv. Duha: ''Zvuči morbidno, ali moguće je da je sve režirano. Stvar je konteksta i tajminga..."

"U zadnjih mjesec dana, ne samo dva tjedna, nije bilo takvih stuacija da bi tijela bila izvan rashladnih uređaja, a kamoli da bi bila na podu", kazao je Tomašević.

"I onda se postavlja pitanje koje doista jest nevjerojatno i zvuči morbidno, je li moguće da je riječ o režiranoj sitaciji? Mislim da je teoretski to moguće, a na policiji je da to istraži", dodaje Tomašević u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Ivana Čorkala.

Pročitajte i ovo Mirjana Livojević, Inicijativa mladih liječnika - 1 Tijela na podu Liječnica nakon uznemirujuće snimke: "Ne želimo da bolnice budu politički poligoni i da netko vuče bodove na takvim stvarima. To je stvarno degutantno"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene