Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost dva milijuna kuna

Na carini zaplijenjena krivotvorena kozmetika i donje rublje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carinarnica Rijeka je na kontejnerskom terminalu Brajdica otkrila i zaplijenila veliku količinu neprijavljene kozmetike, toaletnih proizvoda i donjeg rublja

Sve su krivotvorine poznatih robnih marki, a vrijednost robe se procjenjuje na oko dva milijuna kuna, izvijestili su predstavnici Carinarnice na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac Ilustracija Uhićen je Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu

Službenici carinarnice su jedan od kontejnera na terminalu označili kao sumnjiv i skeniranjem utvrdili da u njemu nisu samo koferi, koji su bili deklarirana roba. Deklarirani koferi bili su u 487 od ukupno 687 koleta, ambalažnih pakiranja, a u ostalima je bila neprijavljena roba čija se vrijednost procjenjuje na oko dva milijuna kuna, izvijestili su na konferenciji za novinstvo pročelnik riječke carinarnice Ivan Kraljić i njegov zamjenik Andrej Franulović. Da je roba stavljena u ilegalni promet na hrvatskom tržištu, ukupno uskraćene carinske pristojbe iznosile bi oko 643.000 kuna.

Odredište je bio Novi Sad

Dodatnim pregledom utvrđeno je da je sva roba krivotvorena, a krivotvorene robne marke bile su 'Calvin Klein', 'Hugo Boss', 'Dolce & Gabbana', 'Chanel', 'Giorgio Armani', 'Gucci' i druge. Kontejner je u listopadu 2010. godine stigao brodom iz kineskog grada Ningbo a odredište mu je bilo Novi Sad. Istragom će se utvrditi tko će biti kazneno prijavljen a krijumčarena roba će se uništiti, rečeno je.

U Carinarnici Rijeka tijekom protekle i ove godine zaplijenjena je krijumčarena ili krivotvorena roba iz 38 kontejnera namijenjena Hrvatskoj, Srbiji ali i drugim europskim zemljama. Carinici procjenjuju da je ukupna vrijednost te zaplijenjene robe 18,9 milijuna eura. (HIna)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene