Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na benzinskim postajama krali podatke s bankovnih kartica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica zaposlenika na benzinskim postajama u Sesvetama i na križevačkom području uhićeni su zbog sumnje da su krali, odnosno presnimavali podatke s bankovnih kartica kupaca.

U akciji zagrebačke i koprivničko-križevačke policije uhvaćena su i četvorica muškaraca pod sumnjom da su zaposlenicima benzinskih postaja nabavili poseban uređaj, tzv. skimmer za snimanje podataka s bankovnih kartica.

Pročitajte i ovo Konobar Ugostitelji zadovoljni Revolucija u ugostiteljstvu: Na napojnicama su se gubile tisuće eura, ali stigla je jedna važna promjena Slika nije dostupna Pa ti jedi Direktor restorana krao gostima podatke s kartica

U policiji kažu da je 25-godišnji zaposlenik benzinske postaje na križevačkom području lani presnimio podatke s magnetnog zapisa s devet kartica, a za svako presnimavanje dobio je po 50 eura.

Njegova kolegu i vršnjaka s benzinske postaje u Sesvetama tereti se da je lani na isti način krao podatke s bankovinih kartica za istu skupinu varalica.

Policija nije objavila što su osumnjičenici učinili s ukradenim podatcima kupaca koji nisu mogli ni slutiti što se radi s njihovim karticama.

Protiv osumnjičenika policija je podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu zbog kažnjiva djela računalnog krivotvorenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene