Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nepoželjan trend

Udario pješakinju, pobjegao s mjesta nesreće pa se vratio: Pogledajte koliku je kaznu zamalo dobio

Ilustracija
Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Muškarac (68) u Požegi je naletio na pješakinju (21) i potom pobjegao s mjesta nesreće.

Muškarac (68) u ponedjeljak je u Požegi autom udario 21-godišnjakinju koja je prelazila cestu na pješačkom prijelazu. 

Vozač je nije propustio, a ona je pala na pod. 68-godišnjak je zatim pobjegao, a da nije ostavio osobne podatke. Nakon nekog vremena ipak se vratio na mjesto nesreće i javio policiji. 

Pročitajte i ovo Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 2 tuga u Kostanjevcu Riječkom Mladiću osumnjičenom za smrt 16-godišnjeg prijatelja određen pritvor: Objavljeno što mu se stavlja na teret

"Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama", napisali su iz policije i dodali da je pješakinja lakše ozlijeđena

Osobi koja napusti mjesto nesreće u kojoj je netko ozlijeđen ili izgubio život prijeti kazna od 10 do 20 tisuća kuna ili zatvor u trajanju od 60 dana. Uz to, godinu dana ne smije upravljati vozilom određene kategorije, a može dobiti i šest negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte i ovo Ilustracija traže se svjedoci Policija treba pomoć: Jeste li bili na ovom križanju?

Ako osoba ode s mjesta nesreće u kojoj je nastala samo materijalna šteta, a da pritom ne ostavi nikakve podatke ili ispuni Europsko izvješće o prometnoj nesreći, kažnjava se s tri do sedam tisuća kuna, šest mjeseci ne može upravljati vozilom određene kategorije i može dobiti tri negativna prekršajna boda.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene