Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavio ga kupac

Osuđen jer je pred dućanom užicao 37 kuna: Sirotom Ivi oduzeli novac, mora platiti i kaznu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac je osuđen jer je prosio ispred jedne trgovine te mora vratiti 37 kuna koje su mu dali građani.

Muškarac Ivo (64) proglašen je krivim i kažnjen jer je prosjačio ispred jednog supermarketa u travnju ove godine u Okučanima. Muškarac je užicao 37 kuna u kovanicama, no jedan kupac ga je prijavio te je čovjek završio na sudu, a presuda je donesena ovih dana.

Muškarac iz okolice Novske kriv je jer se "ispred trgovine odao prosjačenju, kojom prilikom je od građana isprosio kovani novac u ukupnom iznosu od 37 kuna, čime je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", piše Danica.hr.

Određena mu je novčana kazna od 300 kuna te 120 kuna troškova prekršajnog postupka, a na temelju odredbe Prekršajnog zakona okrivljeniku se izriče zaštitna mjera oduzimanja kovanog novca u iznosu od 37 kuna.

Pročitajte i ovo Djeca koja prose - 7 Večeras u Provjerenom Djeca od koje ne smijemo odustati: "Što mi može policija? Napišu mi kaznu, puste i to je to"

Pročitajte i ovo Milivoje Đorđević (Foto: Dnevnik.hr) Na nagovor sina Priča iz Slavonskog Broda dira u srce: Diplomirani ekonomist dosad je prosio pred Crkvom, a onda je upoznao jednog poduzetnika

Ivo je osuđen u odsutnosti jer se nije odazvao niti jednom pozivu na sudsko ročište. Riječ o socijalnom slučaju, nije poznato kako će platiti kaznu i sudske troškove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene