Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedmogodišnje dijete iz Kutine zabunom je progutalo cjepivo protiv bjesnoće namijenjeno lisicama.


Prošlog četvrtka 7-godišnje dijete iz Kutine najvjerojatnije od drugog djeteta dobilo je cjepivo protiv bjesnoće namijenjeno lisicama, koje se inače razbacuje po poljima, doznajemo u PU sisačko-moslavačkoj. Cjepivo protiv bjesnoće sliči želatinastom bombonu.

Vezani članci Ivana Pavić Šimetin Primila cjepivo protiv korone pa preminula. Zamjenica ravnatelja HZJZ-a ističe: "Smrt nije povezana s cijepljenjem" Zlatko Trobonjača Imunolog o cijepljenju protiv korone: "Cjepivo nam daje individualnu zaštitu, ali i povećava kolektivnu imunost, što je važno za sprečavanje trećeg vala"

Istu večer, dijete je pokušalo pojesti cjepivo, no okus mu nije odgovarao, pa je sve prijavio roditeljima. Oni su ga odveli u Hitnu ambulantu u Kutinu, odakle je prebačeno u bolnicu u Zagreb.

Nakon detaljne kontrole, ustanovljeno je da je dijete stabilno, bez simptoma trovanja. Za svaki slučaj zadržano je na daljnjem promatranju. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.