Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđena osnovana sumnja

Palio stanove s 1,58 promila u krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 28-godišnji K.P. iz Prikraja Križevačkog podmetnuo tri požara u Križevcima 18. svibnja između 1 i 2 sata, izvijestio je danas glasnogovornik koprivničko-križevačke Policijske uprave Dražen Laljek.

Utvrđeno je da je križevački piroman počinio općeopasne radnje izazivanjem požara, a najveću štetu počinio je u stambeno-poslovnoj zgradi na Nemčićevu trgu zapalivši papir u kartonskoj kutiji u potkrovlju zgrade. Plamen se brzo proširio na strop i krovište na površini oko 400 četvornih metara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izgorjela tri hektara Policija uhitila piromana koji je izazvao požar u blizini Knina Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 2 tuga u Kostanjevcu Riječkom Mladiću osumnjičenom za smrt 16-godišnjeg prijatelja određen pritvor: Objavljeno što mu se stavlja na teret

Krovište je potpuno izgorjelo, a oštećena su tri stana u potkrovlju i stropovi prostorija ispod potkrovlja. Ondje su i sjedišta političkih stranaka u Križevcima.

>> Križevci: Piroman u mahnitom pohodu podmetnuo tri požara

Osumnjičenik je bio pijan i u krvi mu je izmjereno 1,58 promila alkohola. Istražni sudac varaždinskoga Županijskog suda stalne službe u Koprivnici odredio mu je 48-satno zadržavanje u bjelovarskom zatvoru.

Zgrada na Nemčićevu trgu je u gradskom vlasništvu, a u smještaju stanara oštećenih stanova pomažu grad Križevci i Gradsko društvo Crvenog križa. Brzom i učinkovitom intervencijom križevačkih vatrogasaca plamen nije zahvatio obližnje zgrade i u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene