Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kriminalistička obrada nad unukom koji je djeda trovao otrovom za štakore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističku obradu nad 23-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je otrovom za štakore pokušao ubiti svog djeda (1939.), nasilnički se ponašao prema baki (1938.) i prijetio ujaku (1967.).

Osumnjičeni 23-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..." Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Osnovano se sumnja da je on početkom prosinca 2007. nabavio otrov za štakore "Faciron" koji je držao u kuhinji na katu obiteljske kuće u Ivancu Bistranskom, u vlasništvu njegova djeda, u kojoj je živio. Otrov za štakore ulio je u kanistar s vinom, znajući da ga djed pije.

Djed je nakon što je popio oko dvije litre vina, 12. prosinca počeo osjećati zdravstvene probleme koje do tada nije imao. Zbog toga je 16. prosinca u bolnici "Sveti Duh" zatražio liječničku pomoć, gdje je i utvrđeno trovanje otrovom za štakore.

Prema svojoj baki 23-godišnjak se počeo nasilnički ponašati tijekom ljeta 2006., verbalno i fizički ju je zlostavljao tražeći novac koji mu ona nije mogla dati, a sam nije htio privređivati za život. Baku je vrijeđao pogrdnim riječima, a tijekom kolovoza 2007., nakon što mu nije dala tri tisuće kuna, pogodio ju je staklenom vazom u glavu te šakama tukao po glavi.

Baka je tada zatražila intervenciju policije, koja je unuka prijavila
zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Tom mu je
prilikom izrečena zaštitna mjera udaljenja iz obiteljske kuće u
trajanju od dva mjeseca, koju je prekršio.

Kazneno djelo prijetnje na štetu svog ujaka 23-godišnjak je počinio u više navrata od kraja 2006. godine do 12. prosinca prošle godine, također zbog toga što mu ujak nije htio dati traženi novac. Kada je ujak 12. prosinca 2007. došao u posjet roditeljima u Ivanec Bistranski ponovno ga je verbalno napao, što je kod ujaka izazvalo strah za vlastiti život i život roditelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene