Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog guste magle

Kod Zadra se nasukao izletnički brod, 58 putnika prebačeno na sigurno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Motorni izletnički brod Tornado s 58 putnika i četiri člana posade nasukao se jutros oko 9 sati na pličinu u uvali Gnojišća kod mjesta Kukljica na Ugljanu, zbog smanjene vidljivosti uslijed guste magle, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nije bilo ozlijeđenih niti onečišćenja morskog okoliša. Svi putnici na 33-metarskom brodu prevezeni su do Kukljice brodicom zadarske lučke kapetanije.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Prema prvim informacijama  motorni brod Tornado nasukao se jer je brodom upravljala neovlaštena osoba koja uz sebe nije imala niti jednog člana posade, te zbog loših vremenskih uvjeta, točnije, guste magle.

Brod Tornado isplovio je jutros iz Zadra na izlet prema Nacionalnom parku Kornati.  Inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar obavljaju očevid, a izdat će i rješenje o odsukanju plovila, kaže se u priopćenju glasnogovornice Marine Halužan.

'Nakon odsukanja broda vlasnik će od Hrvatskog registra brodova ishoditi svjedodžbu o sposobnosti broda za jedno putovanje radi popravka jer je od Lučke kapetanije Zadar brod dobio zabranu isplovljenja. Brodica kapetanije će ostati na mjestu nesreće s dežurnim inspektorom', dodala je glasnogovornica Halužan.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene