Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razminiranje

Jedan pirotehničar poginuo, drugi ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U minskom polju na ulazu u Kotar šumu kod Petrinje danas je oko 11 sati, razminiravajući prostor koji je u Domovinskom ratu bio crta razdvajanja, poginuo jedan pirotehničar, dok je drugi pirotehničar ozlijeđen, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Tridesetčetverogodišnji pirotehničar poginuo je prilikom razminiranja, dok je njegov tri godine stariji kolega dobio geler u nogu nakon čega se oporavlja u sisačkoj bolnici i nije u životnoj opasnosti. Nesretni pirotehničar inače je iz Zadra, a zajedno s desetoricom kolega radio je za dubrovačku tvrtku Heksogen d.o.o. Inače, Kotar šuma kod Petrinje smatra se najopasnijim miniranim područjem.

Pročitajte i ovo Očevid nakon nesreće pri razminiranju: Ilustracija - 5 Počeo očevid Znate li koje hrvatske županije imaju najviše minski sumnjivog područja? "Opasnost je realna" Slika nije dostupna Teško ozlijeđen Drniš: Pirotehničar stao na minu i ostao bez noge!

Očevidom je utvrđeno da je prilikom razminiranja došlo do aktiviranja protupješadijske mine, od koje je na mjestu nesreće preminuo 34-godišnji pirotehničar, a smrt je u 14,05 sati konstatirala liječnica iz Hitne medicinske pomoći Petrinja. Policija će o ovom događaju podnijeti izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene