Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač ozlijeđen

Kamion s 26 t vapna prevrnuo se u rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šleper s gotovo 26 tona dolomitnog vapna prevrnuo se rano jutros u Siraču, a teret se rasuo i onečistio rijeku Bijelu, izvijestila je danas bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u Donjem Daruvaru Pas djevojčicu izgrizao po licu: "Bila je sva krvava. Izgledalo je strašno" Slika nije dostupna Završen očevid Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo bračni par, od njih se opraštaju i motoristi: "Neka su vam lake nebeske ceste..."

Nesreća, u kojoj je 33-godišnji vozač samo lakše ozlijeđen, dogodila se u 5,15 sati kad je šleper kotačima zahvatio desni rub kolnika i sletio u rijeku. Tom se prilikom rasulo dolomitno komadno vapno ‘10-40’, prevoženo u količini od 25.980 kilograma, te je u rijeci Bijeloj uginula neutvrđena količine ribe, kaže se u priopćenju. Djelatnici Hrvatskih voda postavili su nizvodno na rijeci dvije brane od balirane slame, a nakon očevida to će mjesto očistiti.

Vozaču, koji nije bio pod utjecajem alkohola, izdan je obvezni prekršajni nalog, a slijede pismena državnom odvjetništvu i ostalim nadležnim službama, navodi se u policijskom priopćenju. Priopćenjem se oglasilo i poduzeće Kamen Sirač, u čijem vlasništvu je šleper, navodeći među ostalim da se obvezuju u najbržem roku sanirati mjesto inicdenta te da njihovi djelatnici na mjestu nesreće zajedno s djelatnicima Hrvatskih voda strojevima vade vapno iz rijeke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene