Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog trostrukog ubojstva

Ivanu Dvorskom Vrhovni sud potvrdio 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud je Ivanu Dvorskome ponovno, u trećestupanjskom postupku, potvrdio presudu Županijskog suda u Rijeci kojom je osuđen na najvišu zatvorsku kaznu od 40 godina zatvora zbog trostruka ubojstva, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen.

24-godišnji Ivan Dvorski na presudu se žalio Vrhovnom sudu drugi put, što mu omogućuje dosuđena dugotrajna zatvorska kazna. U žalbama je tvrdio da on nije ubojica. Vrhovni sud je u drugom stupnju razmatrao i odbacio njegovu žalbu potkraj srpnja 2009.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Dvorski je osuđen potkraj lipnja 2008. pred sudskim vijećem pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić. Osim njega osuđeni su Luka Obrovac na osam i Rene Ljubojević na šest godina zatvora.

Proglašeni su krivima za razbojstvo koje su počinili noću 13. ožujka 2007. u stanu na 12. katu nebodera u Rijeci. Sudsko vijeće je utvrdilo da su njih trojica pošla u razbojstvo na nagovor Ivana Dvorskog i njegovo obećanje da neće biti otkriveni. Namjeravali su oteti novac od Đanija Vukoše koji je u tom stanu živio s ocem Benitom Vukošom i djevojkom Mirjam Švaljek.

Nakon provaljivanja u stan i zahtjeva da im Đani dade novac Dvorski je, utvrdio je sud, ubio svo troje hitcima u glavu. Nedugo nakon bijega iz stana sva trojica su se vratila i Dvorski je zapalio vatru u stanu nastojeći prikriti tragove. Osuđen je za tri teška ubojstva i razbojstvo, a Obrovac i Ljubojević da su u tome pomagali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene