Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Istražni centar Županijskog suda u Puli jučer je popodne sproveden porezni inspektor 48-godišnji Porečanin ŽeljkoSeverec (policija je navela samo inicijale) zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti, potvrdio je danas načelnik Operativno-komunikacijskog centra istarske Policijske uprave Marko Petković na redovitoj onferenciji za novinare u Puli.


Po njegovim riječima kriminalističkom je obradbom utvrđena osnovana sumnja da je inspektor pri poreznom nadzoru porečke građevne tvrtke "Baxmar" d.o.o. od ožujka do srpnja 2003. vlasniku tvrtke J.N. neovlašteno naložio da plati milijun kuna poreza bez zakonske osnove. 

Vezani članci Požar u školi u Puli Požar u pulskoj osnovnoj školi izazvao otvoreni plamen, policija provodi istragu Požar u školi u Puli Gorila Osnovna škola Veruda u Puli, netko je bacio baklju na sportsku dvoranu? "Posljedice su mogle biti puno veće"

Zatim je vlasniku tvrtke ponudio da mu umjesto plaćanja lažna poreza izgradi kuću u mjestu Matulinima na Poreštini, što je J.N. i učinio, kazao je načelnik Petković.

Izvidi su još u tijeku jer je istarska policija zaprimila prijave
još nekih tvrtaka o nepravilnostima u radu tog inspektora.