Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Inspektor umjesto plaćanja poreza tražio da mu se izgradi kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istražni centar Županijskog suda u Puli jučer je popodne sproveden porezni inspektor 48-godišnji Porečanin ŽeljkoSeverec (policija je navela samo inicijale) zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti, potvrdio je danas načelnik Operativno-komunikacijskog centra istarske Policijske uprave Marko Petković na redovitoj onferenciji za novinare u Puli.

Po njegovim riječima kriminalističkom je obradbom utvrđena osnovana sumnja da je inspektor pri poreznom nadzoru porečke građevne tvrtke "Baxmar" d.o.o. od ožujka do srpnja 2003. vlasniku tvrtke J.N. neovlašteno naložio da plati milijun kuna poreza bez zakonske osnove. 

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Slika nije dostupna MITO I KORUPCIJA USKOK objavio detalje uhićenja u Zadru: Javljali im kada će biti ovrhe i inspekcije, a zauzvrat dobivali usluge građevinskih radova, hranu, piće...

Zatim je vlasniku tvrtke ponudio da mu umjesto plaćanja lažna poreza izgradi kuću u mjestu Matulinima na Poreštini, što je J.N. i učinio, kazao je načelnik Petković.

Izvidi su još u tijeku jer je istarska policija zaprimila prijave
još nekih tvrtaka o nepravilnostima u radu tog inspektora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene