Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na državnoj cesti D30 kod Lekenika prevrnula se hladnjača, a dogodilo se i još nekoliko prometnih nesreća. Svima im je uzrok poledica, zbog čega će policija optužni prijedlog podnijeti protiv Hrvatskih cesta i Cesta Sisak, tvrtki odgovornih za održavanje.


Na državnoj cesti D30 kod Dužice u blizini Lekenika jutros oko 4:30 sati s kolnika je sletjela hladnjača. Kako doznajemo u sisačko-moslavačkoj policiji, vozač je izgubio kontrolu zbog poledice te je s vozilom završio na boku, ali nije ozlijeđen.

>> Crna novogodišnja noć na prometnicama: U Zagrebu poginule 3 djevojke, u Vinkovcima mladić (20)

Vezani članci Slijetanje automobila u kanal kod Varaždina Pijan sletio u kanal pa "parkirao" pod betonskim mostom, ozlijeđenog ga prevezli u bolnicu Sudar u Splitu Splitska policija traži svjedoke prometne nesreće: Teške ozljede zadobili pješak i dijete

Izvlačenje je trajalo satima, što je neko vrijeme otežavalo promet ostalim vozilima. Na istoj se cesti danas dogodilo još nekoliko lakših prometnih nesreća, a svima im je uzrok poledica.

U policiji kažu da će optužni prijedlog Državnom odvjetništvu podnijeti protiv Hrvatskih cesta i Cesta Sisak, u čijoj je nadležnosti održavanje državne ceste D30, koja očito nije bila adekvatno tretirana solju protiv poledice.

'Dogodio se jedan meteorološki fenomen u kojem je samo na uskom području noću iznenada pala kiša koja se zaledila na tlu. Čim smo primili dojavu o poledici na tom dijelu ceste, intervenirali smo posipavanjem, ali je za više vozila već bilo kasno', rekao je direktor Cesta Sisak Mario Mioković. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook