Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen ekstradicijski pritvor

Guduriću pritvor u BiH može trajati do 40 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojan Gudurić, kojega hrvatsko pravosuđe sumnjiči za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, ostaje u ekstradicijskom pritvoru u Sarajevu u sljedećih osamnaest dana, a taj rok može biti produljen do četrdeset dana, doznaje se iz Suda Bosne i Hercegovine.

Guduriću, koji se pod još nejasnim okolnostima u ponedjeljak navečer odlučio predati policiji u Banja Luci, sudac Suda BiH danas je odredio ekstradijski pritvor do izručenja Hrvatskoj. Prema zakonima BiH, ekstradicijski se pritvor u ovakvim slučajevima određuje na razdoblje od osamnaest dana kako bi se Ministarstvu pravde BiH ostavilo vrijeme potrebno za dogovaranje svih detalja vezanih uz izručenje s državom koja traži počinitelja nekog kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon jednomjesečne stanke Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje Slika nije dostupna Matanićev iskaz zakonit Gudurić pokušao zabraniti odvjetniku da govori

I Srbija i Hrvatska žele Gudurića

Na zahtjev države koja je raspisala tjeralicu za osobom uhićenom u BiH, ekstradicijski pritvor može biti produljen do razdoblja od četrdeset dana.Odmah po potvrdi informacije da je Gudurić uhićen u BiH, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je njegovo izručenje. Kasnije tijekom dana to je učinilo i Ministarstvo pravde Srbije, jer Gudurića traže i u toj državi zbog sudjelovanja u oružanim pljačkama.

Prema informacijama koje je potvrdio Sud BiH, Gudurić se tijekom saslušanja nije protivio izručenju Hrvatskoj pa je time omogućen ubrzani postupak njegove ekstradicije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene