Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narušena statika zgrade

Eksplozija u Osijeku: U ruševinama stana u naslonjaču pronađeno tijelo muškarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U snažnoj eksploziji na osječkom Trgu bana Jelačića poginuo je jedan muškarac.

Snažna eksplozija u nedjelju ujutro oštetila je zgradu na osječkom trgu bana Jelačića. U ruševinama podrumskog stana u kojem je, kako se pretpostavlja, bilo središte eksplozije pronađeno je tijelo muškarca, potvrdila je osječko-baranjska PU.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestila policija Zbog nestručno spojene plinske boce došlo do eksplozije: Ozlijeđene dvije osobe Eksplozija plina u Varaždinu Strava u autoservisu FOTO Detalji eksplozije u Varaždinu: Tri osobe završile u bolnici, opečen i učenik (15), bio je na praksi

Ostali su stanari, iz šest stanova, koliko ih se nalazi u zgradi evakuirani zbog bojazni od daljnjeg urušavanja. Eksplozija je naime, narušila statiku zgrade.

Zapovjednik JPVP-a Boris Banjan izjavio je novinarima na mjestu događaja kako su dojavu zaprimili oko 9:20 sati, najveća je destrukcija evidentirana u podrumskom stanu, a pretpostavlja se da je tamo bilo središte eksplozije. Dodao je kako je eksplozija imala udarni val koji je napravio oštećenja i na gornjem dijelu zgrade, zidovima i prozorima.

Banjan je izjavio da je u ruševinama podrumskog stana pronađeno tijelo muškaraca u naslonjaču, u ležećem položaju. Dodao je kako je tijelo bilo prekriveno ostatcima srušenog stropa. U tijeku je račišćavanje kako bi se provjerilo ima li u ruševinama možda i drugih osoba, iako je po izjavama stanara preminuli živio sam.

VIDEO Zastrašujući niz eksplozija preplašio građane: Plinske boce letjele i do 100 metara u zrak

Ocijenio je kako je objekt oštećen u tolikoj mjeri da se izvjesno vrijeme sigurno neće moći koristiti, a pretpostavlja se da bi jedan od uzroka mogao biti nakupljanje plina u podrumskoj prostoriji. Banjan je izvijestio kako za sada nema dojava o drugim ozlijeđenim osobama, a naknadno će se utvrditi je li žrtva preminula od urušavanja stropa, ili od prethodnog istjecanja plina, čiji je dotok sada isključen.

Očevid je u tijeku, a ostali stanari veoma oštećene zgrade, u kojoj je šest stanova, evakuirani su. Naknadno je stanarima potvrđeno da se u svoje stanove neće moći vratiti, a bit će im osiguran zamjenski smještaj.

Pretpostavlja se da bi jedan od uzroka eksplozije, koja se dogodila jutros u 9 sati u zgradi na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića, moglo biti nakupljanje plina u podrumskoj prostoriji.

Kako neslužbeno saznajemo stradali u eksploziji je muškarac koji u stanu živi oko 15-ak dana, a vlasnik stana u kojem je živio u šoku je zbog tragičnog događaja. (D.Š./A.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene