Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvojici osnovaca stavljali nož pod vratove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je danas o dječjem nasilju u vukovarskoj Petoj osnovnoj školi, u kojoj su dvojica učenika nožem prijetila mlađim učenicima, pri čemu se ističe kako nije riječ o međunacionalnom incidentu.

Dvojica učenika VII. razreda u dva su navrata zlostavljala maloljetnu braću (1994.) i (1996.), također učenike te škole, tako da su im stavljali oštricu noža pod grlo i na prsni koš, te su im verbalno prijetili, navodi policija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Vukovaru Pregovori i razgovori Plenković iz Vukovara: "To je ozbiljna politička pogreška" Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Godišnjica tragedije FOTO Dirljive scene ispred OŠ Vladislava Ribnikara: Roditelji ubijene djece stigli na mjesto masakra

Jednom od braće pritom je posječen prst što je utvrđeno u
vukovarskoj Općoj bolnici, stoji u priopćenju te se dodaje da
kriminalističku obradu provodi policijski službenik za mololjetničku delikvenciju.

U policiji navode da ovaj incident, za razliku od onoga koji se
dogodio u autobusu vukovarskog Čazmatransa prije samo desetak dana nema obilježje međunacionalnog sukoba,
iako je oba slučaja nož bio osnovno sredstvo prijetnje.

No, noćas su ispisani neprimjereni grafiti na zgradi Prve srednje škole u Vukovaru, kaže se u današnjem priopćenju za javnost. Crnim sprejem nepoznati je počinitelj napisao: 'Ne šaljite Srbe u naše škole', 'Šaljite ih u Srbiju', 'Ubij Srbe', 'Dinamo ZG' te tri slova 'U'.

Od ove školske godine učenici srednjih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku i pismu i učenici koji se školuju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu idu u istu smjenu. Gradske su vlasti donijele takvu odluku ocijenivši da je u Vukovaru postignuta zadovoljavajuća razina međunacionalnih odnosa i sigurnosti, a nakon spomenutog incidenta u autobusu Gradsko poglavarstvo održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je podržalo zajedničku nastavu, uz zaključak da taj i slični incidenti ne smiju narušiti dosegnutu razinu međunacionalnih odnosa u gradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene