Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do pet godina zatvora

Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv roditelja djevojčice ostavljene ispred župnog ureda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv roditelja djevojčice koja je u srpnju pronađena ispred župnog ureda Župe Dobrog pastira u Brestju gdje je ostavljena u dječjim kolicima.

Tužiteljstvo roditelje tereti za napuštanje djeteta i povredu djetetovih prava, izvijestilo je u srijedu državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

U optužnici stoji da je majka u kasnim večernjim satima 20. srpnja ostavila samu i bez nadzora svoju sedmomjesečnu djevojčicu na neosvijetljenom i usamljenom mjestu ispred župnog ureda, u nakani da ju trajno napusti.

Istovremeno tvrde da su oboje osumnjičenika, majka i otac, od početka 2014. do 26. srpnja 2017. "kao roditelji dvoje maloljetne djece niske kronološke dobi, počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava i da je prvookrivljenica (majka) ostavljala djecu bez nadzora i skrbi odrasle osobe u višestruko ugrožavajućim situacijama, a da drugookrivljenik (otac) nije prijavio nadležnim službama nestanak sedmomjesečnog djeteta, niti je poduzeo druge radnje u cilju pronalaska i zbrinjavanja djeteta".

Za napuštanje djeteta Kazneni zakon predviđa kaznu do tri godine, a za povredu djetetovih prava i do pet godina zatvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene