Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden

Državni službenik oštetio robnu kuću za milijunski iznos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu danas je priveden 51-godišnji službenik ispostave Državne uprave u Kutini osumnjičen da je zlorabio položaj i ovlasti i protupravnim rješenjem oštetio Robnu kuću Kutina za oko 1,6 milijuna kuna.

Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje u trajanju od 48 sati, priopćeno je iz sisačko-moslavačke Policjske uprave. Osnovano se sumnja da je on u svojstvu upravnog savjetnika Državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, Ispostava Kutina, 29. travnja 2008. donio protupravno rješenje kojim se 68-godišnjoj hrvatskoj državljanki daje u vlasništvo parkiralište od 775 metara četvornih pokraj Robne kuće, a koje je u vlasništvu Robne kuće Kutina Kutina d.o.o. Tom je prilikom Robna kuća oštećena za iznos od 1.625.727,00 kuna, navodi se u priopćenju. Kriminalističku obradu toga slučaja obavili su policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta te policijske uprave u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Policija Podignuta optužnica Muškarac ubio svojeg teško pokretnog brata pa lažno dojavio policiji da je nestao Danijel Lipšanski, vatrogasni zapovjednik TELEFON IM NIJE PRESTAO ZVONITI Zapovjednik vatrogasaca iz Kutine otkrio koliko je intervencija bilo tijekom dana: "Šteta će biti poprilična"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene