Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac koji je nazvao policiju i rekao im da se nalazi na plaži na predjelu Kaštelet u Splitu te da ima eksplozivnu napravu, počinio je samoubojstvo.


"Unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, 54-godišnjak je nažalost počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave", priopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Vezani članci Prometna nesreća između Velike i Češljakovaca - 1 Crna nedjelja: Kod Požege poginuo mladić, dvoje ozlijeđenih, 24-godišnjak stradao i troje ljudi ozlijeđeno kod Rovinja Branko Burić Policija i dalje traga za uspješnim poduzetnikom iz Otočca, nitko ne zna zašto je nestao

Muškarac je policiju nazvao oko 17:30 i rekao da se nalazi na plaži na predjelu Kaštelet u Splitu te da kod sebe ima eksplozivno sredstvo.

Policajci su odmah izašli na teren, a s muškarcem je u kontakt stupio i načelnik policijske postaje. Uključen je bio i policijski pregovarač, a u službenom se priopćenju kaže da su uključili i "sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu".

Osim njega, nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto događaja, obavlja se očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog događaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo.

Eksplozija je na plaži odjeknula oko 19:40.