Ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Muškarac koji je nazvao policiju i rekao im da se nalazi na plaži na predjelu Kaštelet u Splitu te da ima eksplozivnu napravu, počinio je samoubojstvo.


"Unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, 54-godišnjak je nažalost počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave", priopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Vezani članci Konj na plaži (Foto: Screenshot/YouTube) Nije slušao upozorenja da ne dira konja pa naučio vrlo bolnu lekciju Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli

Muškarac je policiju nazvao oko 17:30 i rekao da se nalazi na plaži na predjelu Kaštelet u Splitu te da kod sebe ima eksplozivno sredstvo.

Policajci su odmah izašli na teren, a s muškarcem je u kontakt stupio i načelnik policijske postaje. Uključen je bio i policijski pregovarač, a u službenom se priopćenju kaže da su uključili i "sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu".

Osim njega, nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto događaja, obavlja se očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog događaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo.

Eksplozija je na plaži odjeknula oko 19:40.