Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri su dojave lažne

Dojava o bombama na više mjesta u Zagrebu! Objavljeni su detalji prijetećeg maila

Pregled policije nakon dojave
Pregled policije nakon dojave Damir Krajac/Cropix
Aktualno Galerija Pregled policije nakon dojave Pregled policije nakon dojave Foto: Maja Biscan/Cropix Policija na terenu Policija na terenu Foto: Maja Biscan/Cropix Pregled policije nakon dojave Pregled policije nakon dojave Foto: Maja Biscan/Cropix Pregled policije nakon dojave Pregled policije nakon dojave Foto: Maja Biscan/Cropix +2 Pregled policije nakon dojave Galerija 1/7 >>
Zagrebačka policija i jedna medijska kuća rano jutros zaprimili su lažnu dojavu o bombama koje se nalaze na više lokacija u Zagrebu.

U mailu koji je zaprimila policija osoba je tvrdila da se eksplozivne naprave nalaze u zgradi Jutarnjeg lista, na okretištu tramvaja u Dubravi, u Poljoprivrednoj školi u Dubravi, u Hotelu Residence u Dubravi i u Policijskoj postaji Dubrava.

Policija je odmah nakon dojave izašla na teren i pregledala lokacije. 

Kako su nam potvrdili iz PU zagrebačke, četiri su lokacije pregledane te nije pronađen eksploziv, dok se peta lokacija još pregledava. Neslužbeno se doznaje da je riječ o redakciji Jutarnjeg lista.

"Opasnosti za građane nema", poručili su nam iz policije. 

Pročitajte i ovo Aleksej Navalni Objavio njegov tim Podmukle metode mučenja: Navaljni u zatvoru sto večeri zaredom slušao isti Putinov govor

Pročitajte i ovo Požar u Grebastici - 6 Gori još uvijek Borba s vatrenom stihijom trajala cijelu noć: Požar kod Grebaštice konačno pod nadzorom

U mailu koji je poslan medijima navodi se da svaka eksplozivna naprava sadrži eksploziv C4 i živčani bojni otrov sarin te da imaju tajmer. Eksplozije su bile najavljene danas u popodnevnim satima.

Ovo je sadržaj e-maila koji je primio i Jutarnji list, a prenosimo ga u izvornom obliku:

Dobro jutro, mi smo Odred 9 Uglova, odsjek iz Dubrave. Donosimo smrt svuda, u slavu Eona i Sotone, protiv demokratsko hriscanske civilacije, koja nas vekovima udaljava od ljudske sustine. Ljudska sustina je brutalna, nemilosrdna. Mi nismo kao vi stado stoke sitnog zuba. Malo nas je. Ali smo posveceni nasem cilju, za koji smo spremni sa poginemo i ubijemo. Postavili smo tempirane bombe sa tajmerom, koji je slozen da eksplodira u prepodnevim casovima ovog dana. Na svakoj tempiranoj bombi C4 eksploziva se nalazi i ampula sa Sarin nervin agensom. Koji siri smrt, i patnju svima u blizini detonacije. 2 eksplozivne naprave u urednistvu Jutarnjeg Lista, Jednu ekplozivnu napravu na okretistu tramvaja u Dubravi, unutar kontejnera za smece, 4 eksplozivne naprave u Poljoprivrednoj Skoli u ulici Gjure Prejca 2, 5 bombi u Hotelu Residence Zagreb, Dubrava 70, 2 bombe u Policijskoj Postaji na adresi Dubrava 137. Smrt hriscankoj civilizaciji, Smrt demokratiji, Smrt drzavi, Smrt svima i svemu koji nam se protive, Ziveo Odred 9 uglova Vecno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene