Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio njegov tim

Podmukle metode mučenja: Navaljni u zatvoru sto večeri zaredom slušao isti Putinov govor

Aleksej Navalni
Aleksej Navalni Foto: Afp
Zatvoreni ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni rekao je da je bio prisiljen slušati isti govor Vladimira Putina 100 dana zaredom "iz obrazovnih razloga".

Najpoznatiji ruski disident Aleksej Navaljni osuđen je u ožujku prošle godine za prijevaru i nepoštovanje suda na dodatnih devet godina iza rešetaka u zatvoru maksimalne sigurnosti. Opozicionist i njegovi pristaše kažu da su optužbe lažne i politički motivirane.

U izjavi koju su izdali njegovi odvjetnici rekao je da su ga zatvorski čuvari prisiljavali da svake večeri sto dana za redom sluša obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina naciji, prenosi Independant.

  Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni (Foto: AFP) kožna izobličenja Zašto je hospitaliziran vođa ruske oporbe: Liječnica Navaljnog vidjela kroz pukotinu u vratima, sumnja da je otrovan

Navaljnov tim na Instagramu je objavio pismo za koje tvrde da je od zatvorske službe. U njemu piše da je bio prisiljen slušati govor kako bi se osiguralo njegovo poštovanje prema društvu, poslu, normama i pravilima ljudskog ponašanja.

Zaštitari su mu navodno rekli da će govor održan u ruskom parlamentu u veljači puštati svaki dan dok predsjednik ne održi svoje sljedeće obraćanje koje bi trebalo biti tek 2025. godine.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Aleksej Navalni Ruski vođa oporbe hospitaliziran nakon akutne alergijske reakcije: ''To se nikada ranije nije dogodilo''

Navaljni je optužen i za ekstremizam, zbog čega bi mogao dobiti još najmanje dva desetljeća zatvorske kazne ako ga proglase krivim.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene