Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čišćenje prangije-mužara, vatrenog oružja namijenjena glasnu pucanju bez ispaljivanja hitca, zamalo je jučer stajalo glave pijanog 41-godišnjaka iz Kloštar Ivanića koji se teško ranio u ruku.


Pijani ljubitelj oružja čistio je svoju prangiju od 30 centimetara na terasi obiteljske kuće, kad je oružje nehotice opalilo, pri čemu se raspalo, a jedna od poluga muškarca je ranila u ruku, probila krov terase i odletjela 30-ak metara dalje. Teško ranjeni 41-godišnjak prevezen je u KB 'Dubravu', gdje je utvrđeno da u krvi ima 1,37 promila alkohola u krvi.

Vezani članci U pucnjavi u Zagrebu ranjena jedna osoba (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 3 Otac ranio sina? Pucnjava u Zagrebu, jedna osoba ranjena, jedna privedena Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj) Traže počinitelja: Netko je sačmom ranio psa

U policiji kažu da će ranjenika prijaviti zbog nedopuštena držanja oružja. Po Zakonu o oružju mužari-prangije su ručne ili samostojeće naprave namijenjene glasnom pucanju koje su izrađene tako da ne mogu primiti cijelovit naboj. Pune se kroz usta cijevi crnim barutom, pale štapinom, kremenom ili kapislom, a zatvaraju sredstvom male specifične težine.