Policija, ilustracija (Foto:Marijan Susenj/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto:Marijan Susenj/PIXSELL)

Policija je u srijedu izvijestila da je uhitila i pritvorskom nadzorniku predala četiri osobe koje sumnjiči da su u rujnu zapalili automobil taksista Ubera na zagrebačkom Vrbiku.


U priopćenju na svojoj internetskoj stranici zagrebačka policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad četiri osumnjičene osobe u dobi od 28, 33, 39 i 40 godina.

Terete ih da su 27. rujna oko 1.35 sati prišli automobilu zaustavljenom u Ulici Ivana Lučića izudarali ga palicama i potom kroz razbijen prozor ubacili "najvjerojatnije zapaljenu signalnu baklju tzv. bengalku".

U automobilu se najprije zapalila tkanina na sjedalima, a vatra se ubrzo proširila na unutrašnjost i stražnji vanjski dio vozila. Vandali su, prema tvrdnjama policije, na automobilu istovremeno probili i razrezali gume.

"Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave", izvijestila je policija koja uhićene tereti za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" na štetu 36-godišnjeg vozača.

Prema pisanju medija napadači na Uber taksi bili su maskirani, a vozač je umalo izgorio. Kada su vidjeli da je automobil planuo napadači su se navodno razbježali po okolnim ulicama. (Hina)