Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Granična policija varaždin

Britanac preko granice pokušao prebaciti šestero maloljetnih Afganistanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službenici postaje granične policije Varaždin protekli ponedjeljak zaustavili su vozilo kojim je upravaljao 50-godišnji državljanin Velike Britanije, a koji je preko granice nezakonito pokušao prevesti šestero maloljetnih državljana Afganistana.

Šestero državljana Afganistana sa statusom su tražitelja azila u Republici Hrvatskoj; jedan je u dobi od 15 godina, četiri 16 i jedan od 17 godina. Policija je utvrdila da su maloljetnici za vrijeme boravka u Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini stupili u kontakt s Britancem te s njim dogovorili prebacivanje preko granice.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo" Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12)

Svaki Afganistanac za to je platio 3,500 eura, odnosno svi zajedno dali su 21,000 eura te ih je Britanac pokušao nezakonito prebaciti u Sloveniju iz mjesta Dubrava Križovljanska u mjesto Zavrč. Državljaninu Velike Britanije istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odredila je 48 satni pritvor, a maloljetnici su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene