Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službenici postaje granične policije Varaždin protekli ponedjeljak zaustavili su vozilo kojim je upravaljao 50-godišnji državljanin Velike Britanije, a koji je preko granice nezakonito pokušao prevesti šestero maloljetnih državljana Afganistana.


Šestero državljana Afganistana sa statusom su tražitelja azila u Republici Hrvatskoj; jedan je u dobi od 15 godina, četiri 16 i jedan od 17 godina. Policija je utvrdila da su maloljetnici za vrijeme boravka u Prihvatilištu za tražitelje azila u Kutini stupili u kontakt s Britancem te s njim dogovorili prebacivanje preko granice.

Vezani članci Andrej Plenković i Alen Runac Kandidat za varaždinskog gradonačelnika, sadašnji direktor groblja, uz račun za grobnu naknadu poslao i - svoju fotografiju Radimir Čačić Čačić će se kandidirati za još jedan mandat na čelu županije, najavio i projekte vrijedne 2,5 milijardi kuna: ''Prihvaćam ovaj izazov''

Svaki Afganistanac za to je platio 3,500 eura, odnosno svi zajedno dali su 21,000 eura te ih je Britanac pokušao nezakonito prebaciti u Sloveniju iz mjesta Dubrava Križovljanska u mjesto Zavrč. Državljaninu Velike Britanije istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odredila je 48 satni pritvor, a maloljetnici su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini.