Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatko Škvarić, bivši dečko manekenke i bivše miss Hrvatske Aleksandre Grdić, na Županijskome sudu u Virovitici nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od četiri godine i šest mjeseci jer je u srpnju ove godine pokušao ubiti Aleksandrina oca Željka i teško ozlijediti njezinu majku Biserku.


Saslušavanjem svjedoka i medicinskim vještačenjem dokazano je da je Zlatko Škvarić 30. srpnja ove godine na obiteljskom skupu, nakon svađe, uhvatio majku svoje tadašnje djevojke za kosu i udarao joj glavom o stol i kuhinjske elemente te ju je pritom teško ozlijedio.

Vezani članci Senidah Senidah iznenadila fotkom s dečkom kojeg je godinama skrivala od javnosti, zna se i tko je on Slika nije dostupna 'Meni se nikada nije bio problem skinuti, volim sebe!'

Njezin muž Željko pokušao joj je pomoći, ali je i njega udario i
odgurnuo. Biserka i Željko Grdić su pobjegli, ali ih je Škvarić
sustigao i pred zgradom policije bejzbolskom je palicom izudarao Željka Grdića po glavi i teško ga ozlijedio, tako da mu je život bio u opasnosti. Biserka Grdić dozvala je policiju, nakon čega je Škvarić pobjegao, ali je nedugo zatim uhićen i priveden.

Zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva Željka Grdića, osuđen je na četverogodišnju zatvorsku kaznu, a zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda Biserki Grdić, na osam mjeseci zatvora, što je preinačeno u jedinstvenu zatvorsku kaznu od četiri godine i šest mjeseci.

Osim toga, određena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti od alkohola i droge. Škvarić je dužan podmiriti i sudske troškove od 21.000 kuna.

Sudac Županijskoga suda u Virovitici Radenko Miličević u završnoj je riječi istaknuo da je kao olakotnu okolnost uzeo smanjenu ubrojivost i iskreno kajanje, a kao otegnutu četiri pravomoćne presude zbog kaznenog djela nasilja te prekršaje zbog remećenja javnog reda i mira. 

Posebno otegnuta okolnost jest naročito drsko i bahato ponašanje jer se pokušaj ubojstva Željka Grdića zbio pred zgradom virovitičko-podravske Policijske uprave u središtu Virovitice. Zbog mogućeg ponavljanja djela, sudac Miličević odredio mu je zadržavanje u pritvoru.

Škvarićeva odvjetnica Božica Jakšić najavila je žalbu na tu presudu.