Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nestaloj 17-godišnjakinji iz Drniša Antoniji Bilić i dalje nema ni traga.


Intenzivno se traga za nestalom Antonijom, no i dalje nema novih informacija, rekao je danas ministar Tomislav Karamarko na konferenciji za novinare.

Vezani članci Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO: Antonia je bila u kamionu koji je vozio Paravinja! Slika nije dostupna 'Halo, ja sam Antonia! Recite mojim sestrama da sam dobro'

Karamarko je rekao da za Antonijom traga 1.200 policajaca koji 'češljaju teren' na području Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Ličko-senjske županije. U potragu su uključeni i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja te članovi lovačkih društava, no, istaknuo je ministar Karamarko, još nema novih dokaza koji bi mogli upućivati na to što se dogodilo s nestalom djevojkom.

Ministar je danas potvrdio kako policija još nema registraciju kamiona u koji je ušla Antonija Bilić 7. lipnja ujutro na mostu preko Čikole, kada joj se izgubio svaki trag. Traga se i za svjedokom, muškarcem u dobi od 60-ak godina koji je kobnog jutra također stopirao nedaleko od nestale djevojke.

'Građani su mnogo pomogli svojim dojavama'

Ministar Karmarko rekao je kako policija trenutačno raspolaže s više 150 dojava građana koje se provjeravaju. Osnovana su, izvijestio je, dva stožera koji rade isključivo na slučaju nestale Antonije - jedan u Šibeniku i jedan u Ravnateljstvu policije. Provedeno je 150 kriminalističkih obrada te ispitano više od 400 osoba, nažalost bez rezultata.

Ministar je u Šibenik došao kako bi se osobno uvjerio da se istraga vodi kvalitetno. Policija čini sve što može da se pronađe nestala Antonija Bilić, zaključio je ministar Karamarko. Načelnik Sektora općeg kriminaliteta Ravnateljstva policije Predrag Brkopac istaknuo je kako policija pregledava nadzorne kamere s autoceste te provjerava sve dojave građana. Dodao je kako su građani u tom slučaju mnogo pomogli informacijama koje su dojavljivali policiji.

Ministar Karamarko danas se u šibensko-kninskoj Policijskoj upravi sastao i sa sestrama nestale Antonije Bilić kako bi ih i osobno uvjerio da su sva nastojanja policije usmjerena prema pronalasku njihove sestre. (A.E./ Hina)