Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji iskaza nepoznati

Ante Jelavić svjedočio u istrazi protiv svojih otmičara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ante Jelavić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio u istrazi protiv svojih otmičara, no s obzirom na tajnost istrage detalji njegova iskaza ostali su nepoznati.

Za Jelavićevu otmicu USKOK tereti petoricu osumnjičenika, koji su ga 8. travnja na parkiralištu u zagrebačkom naselju Utrine ugurali u automobil, odveli u Bosnu i Hercegovinu i od obitelji tražili milijun eura otkupnine. U USKOK-ovom istražnom zahtjevu, sastavljenom na temelju priče koju je Jelavić ispričao policiji, trojica osumnjičenih prišli su mu s leđa, uhvatili ga ispod ruku i za glavu te ugurali i polegli na zadnje sjedišta automobila. Zatim su mu preko očiju zalijepili traku, a ruke vezali lisicama. Izvan Zagreba su ga prebacili u prtljažnik automobila te ga u pratnji još dva automobila odvezli prema hrvatsko-bosanskohercegovačkoj granici. U BiH su mu naredili da mobitelom nazove suprugu i izvijesti je da je otet te da idućega dana mora donijeti milijun eura, jer će ga u protivnom ubiti.

Pročitajte i ovo Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima"

>> Graničari će biti kažnjeni utvrdi li se da su pomogli Jelaviću

Otmičari su Jelavića nakon toga odvezli u kuću u okolici Rame iz koje je, prema osobnom svjedočanstvu, pobjegao kada su ga nakratko ostavili samoga i pješice došao u Hrvatsku. Grupa otmičara ubrzo je otkrivena, a 14. travnja Mario Miličević i Vlado Ćurić, koji su se pred istražnom sutkinjom branili šutnjom, zadržani su u jednomjesečnom pritvoru. Dalibor Prgomet, uhićen nakon Miličevića i Ćurića u Dubrovniku, priznao je nedjelo pa je pušten da se brani sa slobode.

USKOK osim njih za otmicu tereti i Milićevićeva sina Vlatka (26) te državljana BiH Sašu Savinovića (34), koji je jedini u bijegu. Po riječima Miličevićeva odvjetnika Branka Šerića Jelavić je ispitan kao prvi svjedok, dok bi na sutrašnjem istražnom ročištu sutkinja Jadranka Mandušić trebala ispitati još četiri svjedoka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene