Napad u Etiopiji, ilustracija
Napad u Etiopiji, ilustracija Foto: Afp

Više od 100 civila masakrirano je u napadu naoružane skupine u zapadnoj Etiopiji, priopćio je Amnesty International (AI).


Pripadnici zajednica Amhara, Oromo i Shinasha napali su u ranim jutarnjim satima sela u regiji Benishangul Gumuz, navodi AI u priopćenju u srijedu.

Ljudi su pobijeni vatrenim i hladnim oružjem, a kuće su zapaljene. AI je telefonski razgovarao s petero preživjelih. Vjeruje se da broj od najmanje 100 ubijenih civila nije konačan.

Motivi napada, kako se pretpostavlja, jesu netrpeljivosti između etničkih zajednica. AI poziva etiopsku vladu da zaustavi nasilje prema etničkim manjinama. Napetosti između etničkih skupina su se povećale dolaskom na vlast 2018. premijera Abiya Ahmeda.

Brenton Tarrant Oči u oči s odgovornim za masakr na Novom Zelandu: "Dok sam ležao pod tijelima, mislio sam da ću umrijeti"

Policija u akciji protiv masovnog ubojice u Kanadi Novi detalji masakra u Kanadi: Najmanje 16 mrtvih, objavljen identitet ubojice

Trenutačno u sjevernoj regiji Tigray traje sukob između Narodne oslobodilačke fronte Tigray (TPLF) i središnje vlade u Adis Abebi.