Ugostitelji nose hranu medicinarima, ilustracija
Ugostitelji nose hranu medicinarima, ilustracija Foto: Getty Images

Odlukom Stožera ugostiteljski objekti su zatvoreni, a za to vrijeme ugostitelj Danijel Nikolla s kolegama u Splitu nosi hranu medicinskom osoblju koje za vrijeme pandemije radi u smjenama od 12 i više sati.


Da i u vrijeme krize ima ljudi koji pomažu potrebitima dokazuje akcija splitskih ugostitelja koji za vrijeme pandemije nose hranu zdravstvenim djelatnicima koji u bolnicama rade na COVID odjelima.

''Ovo nije ništa novo, lani smo recimo s 15-ak restorana isto djelovali, samo što je sada potražnja veća i samo što prošle godine nije došlo do medija'', kaže nam splitski ugostitelj Danijel Nikolla.

Iako je trenutno situacija nepovoljna za sve sektore, Nikolla ističe kako je liječnicima ipak najteže. ''Hrana je u biti namijenjena doktorima i sestrama koji rade smjene po 12 i više sati, koji i tjednima ne vide svoje najmilije. Svima nama je teško, ali budimo pošteni i recimo da je ipak njima najteže. Oni su u najnepogodnijem položaju'', poručuje.

Uzajamno poštovanje ugostitelja i medicinara rezultiralo je obostranim zadovoljstvom i zahvalnošću.

''Dosta su zahvalno reagirali. Skromni su, rade svoj posao i nemaju baš doticaj s vanjskim svijetom. Reagirali su zaista prekrasno, i mi smo se onda osjećali još bolje. Nekako su i nama baterije napunjene kad smo vidjeli njihovu reakciju'', rekao je Nikolla.

Korisnici Doma za starije i nemoćne Nona Pošaljite pismo, postanite im prijatelj: ''Ovo me toliko oduševilo da nemam riječi kojima bih opisala što osjećam''

Marta Narančić, Hrvatski u Zemlji čudesa Profesorica besplatno priprema učenike za državnu maturu: "Kolega me pitao zašto to radim kad tu nema zarade"

Ovaj ugostitelj kaže da se s krizom nose kao i svi drugi, a poručuje da je važno zadržati zdrav razum. ''Budimo svjesni da će ovo proći i nastavit ćemo gdje smo stali. Sada je bitno proći sa što manje posljedica i problema. Stisnuti se, odraditi do kraja i sačuvati što više života'', zaključio je Nikolla.

Imate li i vi inspirativnu priču? Nekome ste pomogli ili je netko vama učinio dobro djelo? Pišite nam na budimokaooni@novatv.hr.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju