Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad je prije dvadesetak godina zajedno sa suprugom odlučila pokrenuti tvrtku koja će se baviti eko proizvodima i hranom Jadranka Boban Pejić sigurno nije razmišljala da će cijela priča otići tako daleko.


Osvojila je toliko nagrada da ih je teško sve i pobrojati, ali jedna od najsjajnijih svakako je ona Europske banke za obnovu i razvoj koja ju je proglasila ta poduzetnicu godine. Nedavno je osvojila i nagradu Greenovation za razvoj zelenog gospodarstva.

Vezani članci Povrće u šetnji Vegani prošetali svoje ljubimce i postali hit na društvenim mrežama Bolja Hrvatska, ilustracija Nema kutka Lijepe naše u koji rubrika Bolja Hrvatska nije zavirila u potrazi za talentima: Deset godina otkrivamo uspješne mlade ljude

Osim što vodi uspješan biznis koji se sastoji od trgovina eko proizvodima, prvi restoran veganske hrane u ovom djelu Europe, ekološko imanje, ona i druge podučava kako živjeti zdravo pa vodi radionice i piše knjige o zdravoj prehrani.

Napisala je više kuharica, a četiri su nominirane za uvaženu svjetsku nagradu Gourmand Cook Book. Dvije od četiri – Ljeto i Bez glutena ušle su u samo finale prestižnog svjetskog priznanja Gourmand World Cook Book Award.

U kategoriji najboljih vegetarijanskih kuharica svijeta njezina kuharica Ljeto 2008. godine proglašena je drugom najboljom u svijetu, a kuharica Hrana za život koju je napisala zajedno sa suprugom Zlatkom Pejićem, do sada prodana u za Hrvatsku ogromnih 15.000 primjeraka.

Kako sve stiže i kako je sa zelenim biznisom uspjela pokoriti Hrvatsku saznajte večeras u Dnevniku Nove TV u rubrici Bolja Hrvatska.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju