Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna uspjeha

Zeleni biznis koji je pokorio Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je prije dvadesetak godina zajedno sa suprugom odlučila pokrenuti tvrtku koja će se baviti eko proizvodima i hranom Jadranka Boban Pejić sigurno nije razmišljala da će cijela priča otići tako daleko.

Osvojila je toliko nagrada da ih je teško sve i pobrojati, ali jedna od najsjajnijih svakako je ona Europske banke za obnovu i razvoj koja ju je proglasila ta poduzetnicu godine. Nedavno je osvojila i nagradu Greenovation za razvoj zelenog gospodarstva.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Osim što vodi uspješan biznis koji se sastoji od trgovina eko proizvodima, prvi restoran veganske hrane u ovom djelu Europe, ekološko imanje, ona i druge podučava kako živjeti zdravo pa vodi radionice i piše knjige o zdravoj prehrani.

Napisala je više kuharica, a četiri su nominirane za uvaženu svjetsku nagradu Gourmand Cook Book. Dvije od četiri – Ljeto i Bez glutena ušle su u samo finale prestižnog svjetskog priznanja Gourmand World Cook Book Award.

U kategoriji najboljih vegetarijanskih kuharica svijeta njezina kuharica Ljeto 2008. godine proglašena je drugom najboljom u svijetu, a kuharica Hrana za život koju je napisala zajedno sa suprugom Zlatkom Pejićem, do sada prodana u za Hrvatsku ogromnih 15.000 primjeraka.

Kako sve stiže i kako je sa zelenim biznisom uspjela pokoriti Hrvatsku saznajte večeras u Dnevniku Nove TV u rubrici Bolja Hrvatska.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene