Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi i uspješni

Vedran i Dario jedini su hrvatski dizajneri automobila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojac je nakon srednje upisao prestižne dizajnerske fakultete i u ovom trenutku su jedini Hrvasti koji su specijalizirali autodizajne. Surađivali su s velik svjetskim autoindustrijama, ali i s hrvatskim poduzetnicima.

Kao i većina njihovih vršnjaka, još kao dječaci Vedran i Dario u bilježicama su crtali automobile, motore i bicikle. Uskoro su shvatili da je ljubav prema crtanju njihov životni poziv, te su nakon srednje škole skupili novac i upisali prestižne dizajnerske fakultete u Torinu i Milanu.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Danas se mogu pohvaliti brojnim suradnjama s velikim svjetskim autoindustrijama. Trenutno su jedini Hrvati koji su specijalizirali autodizajn. Osim sa svjetskim kompanijama, surađuju i s hrvatskim poduzetnicima, za koje su osmislili izgled električnog bicikla. Također pripremaju posebno vozilo koje bi trebalo pomoći u vožnji osobama s invaliditetom.

Njihovu priču pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV, u 19 i 15!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene