Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreativci bez granica

Uspješno studiraju i osvajaju nagrade za dizajn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su prije pet godina upisali studij dizajna, nisu ni slutili da će danas u rukama držati jednu od najprestižnijih dizajnerskih nagrada na svijetu - Red Dot.

Njihov trud i rad cijene velike svjetske tvrtke, a u posljednje vrijeme dizajniraju i namještaj. Jednom nogom u studentskim klupama, a drugom ozbiljno koračaju svijetom dizajna. Ruđer, Ivorin i Marinko imaju kreativno rješenje za sve.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

>> Njezini crtani likovi obišli su svijet!

'Od weba, do printa, do filmske produkcije, do efekata, do motion grafike, sve smo probali do sad i napravili', ističe dizajner Ivorin Vrkaš. Ivorin je otvorio vlastitu tvrtku, a ponude stižu iz svih dijelova svijeta. Rad ove ekipe okrunjen je i Oscarom među dizajnerskim nagradama, prestižnim Red Dotom. Osvojili su ga u konkurenciji 6.000 prijavljenih radova.

'Zvao me kolega, kaže dobili smo red dot. Šta smo dobili? Šok, nevjerica, al super osjećaj, super iskustvo', kaže dizajner Marinko Murgić. 'To nam je donijelo neku prepoznatljivost, i među strukom u Hrvatskoj su mogli reć - ok, to su oni dečki koji su dobili Red Dot', dodaje Vrkaš.

Sve je počelo kad su osmislili društvenu mrežu na kojoj kreativci iz cijeloga svijeta izmjenjuju ideje i dogovaraju poslovnu suradnju. Ruđer Novak-Mikulić je otišao i korak dalje. Dizajnirao je stolice i stolove koji se prodaju u New Yorku, Milanu i Koelnu.

'Mi smo dobili priliku preskočiti par koraka u karijeri, jer smo u vrlo ranim godinama izbacili prvu kolekciju namještaja', ističe Mikulić. Do sada je prodano oko 200 stolica s njegovim potpisom. 'Jer su oni topli, fini, meki, a oko njih je sve nekako jednostavno, čisto, pomalo i surovo', dodaje.

Tročlana ekipa nastavlja svoj rad, a osim što proizvode plasiraju diljem svijeta, u inozemstvu žele nastaviti i školovanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene