Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvak Hrvatske na 3.000 metara, četvrti najbolji Europljanin, samo su neki od naslova koje je zaslužio.


No i sam kaže, još treba puno raditi. Juniorski reprezentativac bez kojeg ne može proći ni jedno prvenstvo. Kao ni mjesto na postolju. Ili dodjela medalja. 'Ono što se radi, to se mora voljeti', kaže Dino Bošnjak. To je njegov recept za uspjeh kojeg se pridržava. Počeo je kao dječak, s osam godina na velikogoričkom asfaltu.

Vezani članci Ulazak u laboratorij (Foto: Dnevnik.hr) Ova mala tvrtka patentirala je jedinstven uređaj koji štiti i pacijente i farmaceute Akademski slikar Danijel Jaman (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Iz malog ateljea do cijelog svijeta: Djela ovog splitskog slikara vise u domovima poznatih zvijezda, a sva kriju isti detalj

'Bio sam prvi na trci tu u Gorici, za osnovnoškolce, i onda me tata koji je bio atletičar pitao želim li to početi tretirati, i tako je išlo dalje, iz trke u trku', rekao je Dino. A otrčao ih je stotine. Posljednju na kružnom prvenstvu Hrvatske. Na 3.000 metara, pratnju je ostavio za debelih osam sekundi. Titulu prvaka zemlje ugrabio je i 2010.

>> Nova zvijezda hrvatskog dizajna

'Jedan, ja bih rekao, atletski biser koji se ne rađa svaki dan, i na ovim prostorima, nažalost, nemamo ih previše, zato u njih trebamo ulagati', kaže Branko Kaurić, predsjednik atletskog kluba Velika Gorica. I po nekoliko sati na dan provede na stazi. Ipak, školu nije zapostavio. A planira u životopisu imati i kineziološki fakultet. No, kraljica sportova, ističe, traži puno, a vraća samo upornima.

'Treba biti uporan, to prvo. Mora imati nešto u sebi da zna da to želi, da mu nije teško, mora uživati u onom što radi', kaže Dino. Zbog rezultata naših atletičara, kaže trener, i kod nas se atletika može zvati kraljicom sportova.

'Osim Blanke i Sandre postoji niz atletičara koji pokazuju vrhunske rezultate s obzirom na svoje godine. I sportaš i trener se trebaju prilagoditi uvjetima koje imaju i dati sve od sebe', kaže Damir, trener. Unatoč medaljama i priznanjima, ne smatra se velikim sportašem. To će, kaže, biti tek kad osvoji put na Olimpijske igre.