Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvu košulju sašila je kad joj je bilo samo petnaest, a s osamnaest je već otvorila vlastitu tvrtku.


U zemlji u kojoj tekstilna industrija svaki dan sve više propada, ona zapošljava deset ljudi. Planira i proširenje biznisa te zapošljavanje još radnika.

Vezani članci Bolja Hrvatska: Ena Melvan - 4 Ena iz Splita dobila je veliko priznanje - uvrštena je među najperspektivnije mlade znanstvenice Konavoska priča - 4 Anita svojim kravama organizira koncerte: "Daju više mlijeka"

Kao mala djevojčica, željela je biti dizajnerica koja će za glumice i pjevačice kreirati odjeću.' Prvi puta sam sašila košulju kad sam imala 15 godina i odmah sam je prodala i odmah sam pomislila možda je to posao od kojeg ću jednog dana moći i živjeti', ispričala je Aleksandra Dojčinović.

Danas s jednakim žarom kreira i za nepoznate i za poznate. Posao planira proširiti i otvoriti još radnih mjesta. Nije to jednostavno. 'Puno, puno uložiš da napraviš jedan mali, mali pomak. Ide to sporo, puno je tu godina rada uloženo', kaže.

24 sata u pogonu

Samozatajna i radišna, ta je žena 24 sata u pogonu. Sama se nikada ne hvali, no zato su tu rezultati i prijatelji koji joj predviđaju zvjezdanu budućnost. Stalna adresa ostat će uvijek Hrvatska. U jednom razdoblju radila je puno za američko tržište i tamo je provodila mnogo vremena.

'To je bilo jedno uspješno razdoblje, ali ipak, nisam se dovoljno našla u tome, ne mogu se zamisliti da živim negdje izvan granica Hrvatske, to mi je malo frustrirajuće', kaže Aleksandra.

Nije kaže, osoba od očekivanja. Njezin moto je puno radi i nadaj se najboljem. 13 godina uspješne karijere pokazuje da je formula više nego dobra.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju