Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svestrana studentica

Nakon 200 medalja, Ana želi i olimpijsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunska sportašica, državna reprezentativka, odlična studentica novinarstva. Anu Kobilšek moguće je opisati jednom riječju - svestrana.

U svojim je rukama držala dvjestotinjak odličja. Njezina specijalnost je zračna puška, ali puca i iz malog kalibra. U streljačkom klubu Zrinjevac Ana Kobilšek trenira već dvanaest godina. U svoj prepun raspored nedavno je ubacila i novi hobi koji joj je već donio nekoliko nagrada.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'Kada pucaš ne postoji ništa drugo oko tebe', kaže Ana. Svaki put kada stane pred nišan, Ani Kobilšek stane i sve oko nje. Jedino što vidi je meta. I tako već polovicu svog života. '12 godina medalja u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, znači toga je hrpa', rekla je Ana. Točnije, njih dvjestotinjak. Ova državna prvakinja i članica hrvatske reprezentacije u rukama ima i broncu s europskog prvenstva.

>> Sa 24 godine ima već 200 odličja!

'Prvi puta kad je došla na streljanu nije mogla metu pogoditi. Pa je došla još jednom i onda ju je tri puta uspjela pogoditi', ispričao je Hrvoje Šašek, Anin trener. 'U našem klubu je najbolja i uvijek mi je izazov pucati pored nje'm ispričala je Ina, Anina prijateljica.

Ana puca pet ili šest dana u tjednu. 'Situacija kada bi me prijatelji zvali, a ja nisam mogla je bilo tisuće', rekla je Ana. Najčešća ocjena u njezinom indeksu je odličan. Do završetka studija novinarstva dijeli je još diplomski rad. 'Tijekom faksa sam se bavila i mnogim projektima, što znanstvenim, što volonterskim, što nekakvim humanitarne prirode', kaže Ana.

Studentski džeparac zarađuje radom u pozivnom centru. U jednom danu zna razgovarati i sa stotinu korisnika kojima je potrebna pomoć. 'Većinom je to jako naporan posao gdje treba imati jako dobre komunikacijske vještine i jako puno strpljenja', rekla je Ana. S nekoliko prijatelja svaki slobodan trenutak provodi u izradi video uradaka. Iako su tek na početku, već su osvojili nekoliko nagrada. 'Ljubav prema tom hobiju je ključna, osim toga, ja nemam dan kad pada kiša i da mi je dosadno', pojašnjava Ana.

'Ana je tvrdoglava, odlučna i kreativna. Zna kud ide, što radi i zašto to radi', kaže Ivana, Anina prijateljica. Prosjek godina osvajanja medalja u streljaštvu je 30. Sa svoje 24 Ana ima dovoljno vremena ostvariti cilj - osvajanje olimpijske medalje. S obzirom na dosadašnje rezultate, ne sumnjamo da će u tome i uspjeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene