Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Bolja Hrvatska

Na vrhu frizerskog svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolja Hrvatska donosi priču o 21-godišnjoj Mariji Tašić koja je, između 2.000 natjecatelja iz 60 zemalja, osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu frizera u Chicagu.

Frizerka Marija Tašić odabrala je temu Jadransko more, a kad su je proglasili pobjednicom nije bila sigurna da je dobro čula. 'Počeli su naši kolege navijati, jeee, prvo mjesto, bravo Mare, osvojila si prvo mjesto!!!! Ja sam onako začuđeno gledala i onda kad sam vidjela gore na dijaprojektoru da piše Croatia i moje ime, to je stvarno bilo...šok je bio veliki', opisuje Marija taj poseban trenutak.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Na osmišljavanju kreacije radilo se nekoliko mjeseci, a i prije ove osvajala je brojne nagrade. 'Ja sam na državnom prvenstvu osvojila prvu i drugu nagradu. Natjecala sam se u dvije kategorije - vjenčanja i fantazija. U vjenčanoj sam osvojila prvo mjesto, a u fantaziji drugo', ponosno kaže Marija.

Marijina šefica izuzetno je ponosna na njezin uspjeh. 'S obzirom da sam se i ja natjecala kada sam bila mlada, znam kako je to, što je to i baš sam ponosna da sam i ja u tome sudjelovala i da je ona prva na svijetu, jer od postanka Hrvatske nije bilo prvaka u frizerstvu', kaže Ana Markovinović Žižanović.

Uz sve obaveze, Marija vikendom zajedno sa šeficom - volontira. Pomaže onako kako zna - šiša djecu smještenu u dječjim domovima. 'To je super osjećaj, kad vidite da se veseli s nečim malim. Ako ga samo ošišate ili pofenirate. Ta radost, to je stvarno neopisivo', kaže Marija.

A neopisivo je i koliko obožava svoj posao. 'Ja sam od malih nogu k tome težila. U ovom salonu gdje radim ja se šišam od svoje pete godine i ja sam tu od malih nogu', kaže. Marija kaže, natjecanja će sigurno biti još, a onda vjerujemo, i novih zlatnih odličja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene