Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zavidan uspjeh

Kako su mladi FER-ovci osvojili New York

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi FER-ovci svpju su strast pretvorili u unosan biznis, a njihove su aplikacije popularne u cijelom svijetu.

Dječja ljubav prema kompjutorskim igricama za Tomislava Cara i Mateja Špolera već je u srednjoj školi prerasla u nešto više. S 15 godina počeli su s razvojem softvera na informatičkim natjecanjima.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Prvih zarađenih pet tisuća dolara uložili su u – razvoj vlastite tvrtke. Računarstvo na FER-u dvojica prijatelja završila su u roku, a danas njihova tvrtka broji 20-ak ljudi. Njihove aplikacije i igrice danas se koriste u cijelom svijetu. Njujorčani tako zahvaljući njima lakše i brže rezerviraju taxi vožnju, a aplikacija koju su razvili za HAK svake minute nudi najpotrebnije putne informacije.

U čemu je tajna njihovog uspjeha pogledajte večeras u Boljoj Hrvatskoj, u Dnevniku Nove TV u 19:15.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene