Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bolja Hrvatska

Glazbene jazz akrobacije na tamburici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U glazbenim je vodama od malih nogu, nakon klavira i električne gitare otkrio je tamburicu i na njoj zasvirao jazz. Svojim glazbenim jazz akrobacijama oduševljava sve oko sebe, pa tako i svjetske glazbene znalce koji su ga nagradili stipendijom.

S četiri godine sjeo je za klavir i bez ičije pomoći, započeo svoj glazbeni put. 'U to vrijeme, bio je rat pa su bile vrlo popularne budnice. Jedna od prvih pjesama koje sam naučio svirati je bila Ustani bane', rekao je Filip Novosel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kvintet Muzičke akademije Besplatan jazz koncert u Centru za kulturu i informacije Maksimir Slika nije dostupna Izvorni instrument Slavonski Brod: Otvoren prvi muzej tambure u svijetu!

Preko klavira i električne gitare, put ga je odveo do tamburice, našeg tradicionalnog instrumenta. No osim bećaraca on tamburicu koristi za nešto posve drugačije - jazz. 'Ja sam zagovornik toga da se na tamburi može sve svirati, da je tambura jedan krasan instrument koji još nije dosegao svoj vrhunac i top svojih mogućnosti', kaže Filip.

A njegove mogućnosti prepoznali su nedavno profesori na seminaru u Italiji. Filip i tamburica toliko su ih oduševili da su u oštroj konkurenciji baš njega odabrali za polovicu stipendije na uglednoj jazz akademiji u New Yorku.

'To je zapravo bio jedan moment u kojem ti cijeli život prođe kroz glavu, jednostavno, fantastičan osjećaj. Dugogodišnji trud koji se u konačnici isplatio', rekao je Filip. 'Mislim da možemo samo pljeskati, i zahvaliti Bogu na njegovom talentu, mislim da će to biti odlično, da će to biti jedan veliki uspjeh', kaže Robert Nikolić, Filipov prijatelj.

Uvjeren je da će ostatak novca uspjeti namaknuti uz pomoć sponzora, a veliki uspjeh slavio je s prijateljima iz kvarteta Korona. 'To je bilo urnebesno, slavili smo danima', ispričao je Robert. U siječnju Filip putuje preko bare i uopće ne treba sumnjati vratit će se u velikom stilu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene