Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Dva Marka kreću u 'ofenzivu' na američko tržište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad se poslovno povežu dva Marka, rezultat je nagrada koju su osvojili na uglednoj svjetskoj konferenciji Under the Radar koja se održava u SAD-u. U jakoj konkurenciji, suci među kojima su i uglednici iz Microsofta i Googla jednoglasno su baš njihovu tvtku i proizvod proglasili najboljima. Sada im se otvara američko tržište.

U svjetskom središtu visoke tehnologije dva Marka ostvarila su sjajan uspjeh. Jednoglasnom odlukom proglašeni su najboljima u svojoj kategoriji. Iako ponosni na nagradu, sama činjenica da su tamo pozvani je velika stvar.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'Jer su nas pozvali kao dovoljno kvalitetnu tvrtku koja se može uspoređivati s najkvalitetnijim tvrtkama iz Silicijske doline. Tako da samo uvrštenje i mogućnost da tamo prezentiramo je velika stvar jer su u publici prisutni ljudi iz tvrtki poput Google-a, Yahoo-a, Apple-a, e-Baja i drugih', kaže Marko Kovač.

Aplikacija koju su osmislili olakšava posao i komunikaciju tvrtkama čiji radnici rade na terenu. 'Aplikacija na mobitelu, odnosno tabletu koja čovjeku na terenu služi kao notes u koji on prikuplja narudžbe, pomoću njega izdaje račune, prikuplja podatke o konkurenciji, provjerava stanje skladišta, najnovije cijene, znači sve što mu treba je na tom mobitelu', dodaje Marko.

Osnovat će tvrtku u SAD-u

Taj im je proizvod otvorio vrata za suradnju sa zvučnim imenima. Kao pravi profesionalci o njima još ne žele, jer su pregovori u tjeku. No već sada znaju, SAD je sljedeći korak.

'Mi smo sad već krenuli s pregovorima, već i prije odlaska u Ameriku, a i vjerojatno ćemo osnovati tvrtku u Americi, s tim da nećemo napuštati tržište Europe, Hrvatske i regije na kojem već jesmo', tvrdi Marko Kovač.

'Ovo što mi radimo je u principu trenutno malo ispred svog vremena ili na rubu, i naši, najveći broj naših potencijalnih korisnika je u Americi', nadovezao se Marko Linke. Zato je samo pitanje vremena kada će ova dva inovatora osvojiti Ameriku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene