Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke koje puno obećavaju

VIDEO: Vrhunska sportska izvedba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opel Performance Center dio je Opela zadužen za sportske varijante modela sa znakom munje. Posljednjih godina uspjeh su mu donijele sportske verzije Astre, Corse ali i Zafire, dok se Vectra baš i nije proslavila.

Nasljednica Insignia je najavila novu eru za Opel, a prodajni rezultati iznenadili su vjerojatno i Opelove dioničare. Tako uspješan automobil zaslužuje i vrhunsku sportsku izvedbu, a sudeći prema izgledu, ali i prema brojkama koje puno obećavaju, ovaj smo je put i dobili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DEKRA izvještaj Opel Insignia - automobil s najmanje kvarova Slika nije dostupna Verzija sa 160 konja VIDEO: Višesturko zanimljiv dizelaš

Gledana, bilo s prednje ili sa stražnje strane, OPC Insignia je odmah prepoznatljiva. Karakteristični otvori za zrak na prednjem odbojniku preuzeti su s koncepta GTC. Uski crni difuzor krasi stražnji odbojnik, a lijevo i desno od njega nalaze se otvori ispušnih cijevi. Automobil ne djeluje suviše nabildano i može se reći kako Opel lagano napušta pretjerivanje u tuningu. Dakle, dizajnerski to je odlično odrađen posao. Unutrašnjost je također dobila decentan sportski štih. Recaro sjedala, sportsko, kožno kolo upravljača te ručica mjenjača i instrumenti u OPC izdanju.

Bitnije, pak, razlike odnose se na motor i pogon. V6 benzinac nije rastao zapreminom, ali mu je snaga povećana za 45 konja, pa sada razvija njih 325. Povećanje je rezultat optimiranog ispuha, kao i nanovo konstruiranog čitavog ispušnog sustava. Pogon je na sve kotače s elektroničkom kontrolom srednjeg i zadnjeg diferencijala. Prednja osovina je temeljito dorađena kako bi se spriječio negativan utjecaj vučne sile na ležanje i vozne osobine. Do 40 posto momenta može se transferirati zadnjem kotaču s boljim prijanjanjem, zahvaljujući diferencijalu s ograničenim proklizavanjem posuđenim od Saaba.

Odnos distribucije momenta prema osovinama ovisi i o podešenosti Flex-Ride aktivnog ovjesa. Što je ovjes tvrđi, više je momenta usmjereno prema stražnjoj osovini. Stotku Insignia OPC dostiže za šest sekundi, dok joj je krajnja brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Po svim brojkama, uključujući i cijenu od 316 tisuća kuna, Insignia OPC spada u sam vrh sportskih limuzina srednje klase. Performanse, opremljenost i cijena čine vrlo primamljivu kombinaciju. Ostaje pitanje imidža s kojim će se Opel još dugo boriti, ali ako je Insignia prvi korak, onda su na dobrom putu.

Više o novom Opelovom sportskom modelu pogledajte u Automotivu, u nedjeljnom jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene