Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažiji od konkurencije

[VIDEO] Cadillac predstavio CTS-V snage 648 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cadillac je pred premijeru na detroitskom NAIAS-u predstavio svoj odgovor njemačkoj premium performance konkurenciji, odnosno modelima poput BMW-ovog M5 ili mercedesovog E63 AMG.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izazov Nijemcima [VIDEO] Cadillac CT6 stigao u New York Slika nije dostupna Procurili detalji Obamina limuzina troši 64 l/100km i teži skoro 7 tona!

Riječ je o modelu CTS-V koji razvija snagu od 648 KS, čime značajno nadmašuje spomenute konkurente te je ujedno i najsnažniji produkcijski Cadillac do sada.

Konkretnije, CTS-V pokreće kompresorski 6,2-litreni V8 snage 477 kW, odnosno 648 KS i najvećeg okretnog momenta od 855 Nm. Ovaj je pogonski sklop uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a uz najveću brzinu od 322 km/h, svakako vrijedi istaknuti i ubrzanje do 96,5 km/h (0-60 m/h) za svega 3,7 sekundi.

U skladu s dodatnom snagom i okretnim momentom pojačana je čvrstoća konstrukcije i to za oko 25%, dorađen je ovjes, stražnji diferencijal s blokadom te upravljački i kočnički sustav kojega čine Brembo diskovi promjera 390 mm sprijeda i 365 mm otraga, odnosno sa 6-klipnim kliještima sprijeda i 4-klipnim otraga. Tu je i sustav Performance Traction Management koji nudi četiri načina rada: Tour, Sport, Track i Snow.

Od mnogih posebnosti valja izdvojiti agresivni aero kit, karbonski poklopac motora s otvorima za hlađenje, novu masku motora, veće otvore za usis zraka, stražnji spojler, proširene lukove blatobrana, nove pragove, četiri završetka ispušnih cijevi, 19-colne alu naplatke te michelinove Pilot Super Sport gume. Također, kupci se mogu odlučiti za tzv. Carbon Fiber paket koji će uključivati "još agresivnije izvedbe poklopca motora, prednjeg splitera, stražnjeg difuzora i spojlera".

Unutrašnjost je uglavnom prenijeta iz standardnog modela, no razlikuje se novim presvlakama, sportskim sjedalima, raznim ukrasima i 12,3-inčnom zaslonom instrumentne ploče. Nadalje, između ostalog, tu su i infotainment sustav CUE, Performance Data Recorder, kao i audi sustav Bose.

Dolazak ovog automobila na američko tržište je zakazan za sljedeće ljeto, kada će biti poznate i cijene, a hoće li se ili ne pojaviti i u Europi za sada nije rečeno.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene