Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijet za sebe

[TEST] Mercedes-Benz E 220 BlueTEC Avantgarde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrhunskoj kombinaciji opremljenosti, pogonske sheme i prostranosti, luksuzna E klasa pokazuje zbog čega mercedesovi automobili uspješno održavaju status posebnosti. Iako pripada donjem dijelu ponude ovog modela, testirani E 220 nudi najbolje pod znakom trokrake zvijezde.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Elegantan i praktičan [TEST] Mercedes-Benz CLA 220 CDI Shooting Brake Slika nije dostupna Atraktivni sportaš Mercedes-Benz predstavio AMG GT

Priča o mercedesovoj E klasi nešto je kraća od gotovo stotinu i trideset godina duge povijesti tvrtke čiji je osnivač napravio prvi automobil. Točnije, trebamo se vratiti tek u 1984. kada je predstavljena serija 124, prvi model kod kojeg je upotrijebljen naziv "E klasa", no do toga je došlo tek nakon dva redizajna, devet godina kasnije. Nova je nomenklatura slijedila već postojeću iz S i C klase, a 1995. svjedočili smo predstavljanju nasljednika, serije 210 prepoznatljive prema dva para ovalnih prednjih svjetala.

Novi nastavak priče o najuspješnijem segmentu Mercedes-Benza uslijedio je 2002. predstavljanjem sljedeće E klase, serije 211, da bi aktualna izvedba svjetlo dana ugledala na ženevskom salonu 2009. Pred dvije godine E klasa W212 doživjela je opsežan facelift koji je ponajprije obuhvatio prednji dio vozila, sada s jednodjelnim svjetlima i dinamičnijim dizajnom koji bi se trebao dopasti i mlađim kupcima. Dakako, priča o E klasi nije niti izbliza završena, a ovaj fantastičan automobil trebao bi okrenuti novo poglavlje već sljedeće godine na salonu u Detroitu uz najavu mnoštva novih tehnologija, poput sustava autonomne vožnje.

Mercedes-Benz E klasa dostupna je u četiri karoserijske izvedbe, kao limuzina, karavan, kabriolet i coupe. U ponudi se nalazi 27 izvedbi E klase limuzine. One uključuju modele s ručnim ili automatskim mjenjačima, pogonom na stražnje ili sva četiri kotača (4Matic), benzinskim i diesel motorima itd. Cijene kreću od 361.247 Kn koliko je potrebno izdvojiti za početni model, E 200 CDI sa 136 kW. Model E 200 početna je benzinska E klasa koja raspolaže sa 184 KS i stoji 412.574 Kn. Dakako, prestižne izvedbe nose oznaku AMG i završavaju ponudu s 585 KS snažnim modelom E63 AMG 4Matic za koji je potrebno izdvojiti 1.300.692 Kn...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene