Ako ste ikada htjeli posjedovati vozilo u prirodnoj veličini koje nalikuje na dječju igračku, tvrtka s 'otoka' će vam rado ostvariti san


Industrija automobila je zbog zagađenja okoliša neprestana tema medija. No limeni ljubimci iz dana u dan postaju sve brižniji prema okolišu, ali i sve manje oku ugodniji, dok mnogo veći zagađivači, kao što su kamioni, vješto prolaze ispod radara. Ipak, iz Londona nam dolaze odlične vijesti.

Vezani članci Slika nije dostupna TOP 5 Cool automobili koje možemo kupiti samo u Japanu Slika nije dostupna TOP 5 Najsporiji automobili od 0-100 km/h u hrvatskim dućanima

Royal Mail (britanska Kraljevska Pošta) koja je u posljednjih 500 godina za prijevoz pisama i paketa koristila konje, kočije i benzinska, odnosno dizelska vozila, a danas ima flotu od oko 49.000 vozila, odlučila se okušati u ekološkom svijetu te je od tvrtke Arrival na korištenje uzela 9 električnih kamiona. Tri će biti manja, od 3,5 tone, dok će ostalih šest biti 6, odnosno 7,5 'tonci', a služit će za prijevoz pošte iz distribucijskih centara do lokalnih mjesta. Međutim, ekologija nije glavna stavka u cijeloj priči, već dizajn.

Iz Arrivalove tvornice proizašla su vozila koja kao da su izvađena iz crtanog filma i postavljena na cestu. Time je zagarantirano da će iznimno simpatičan dizajn punih 365 dana uljepšavati svakodnevicu prolaznika i klijenata, a i kao što smo već pisali, budućnost na struju je postala još za nijansu atraktivnija.

Valja napomenuti kako izgled novih Royal Mailovih kamiona koji s jednim punjenjem mogu proći 160 km, nije samo atraktivan, već i inteligentan. Ogromno vjetrobranskog staklo vozaču daje visoku razinu vidljivosti, čime se zadovoljava strogi londonski 'Direct Vision Standard' koji zahtijeva da vozač mora biti u mogućnosti vidjeti svaki kutak svojeg kamiona, bez korištenja retrovizora ili kamera.