Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve isporuke 2016.

Renault završio dizajn modela Alpine, očekuje se više modela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konceptni je Alpine A 110-50 predstavljen još sredinom 2012, a do kraja te godine je i potvrđeno kako je Renault ušao u partnerstvo s britanskim Caterhamom radi realizacije ovog projekta.

U međuvremenu, ovo se partnerstvo nedavno raspalo, a Renault je nastavio sa samostalnim razvojem te je sada i potvrdio kako će produkcijski model na tržište stići 2016. Posljednji izvještaji iz Renaulta sada kažu kako je rad na dizajnu modela Alpine priveden kraju te kako bi se u konačnici na tržištu moglo naći nekoliko vozila iz te modelne linije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiže i RS izvedba Renault Alpine - Posljednja saznanja o novom sportskom modelu Slika nije dostupna Nakon njih i električni modeli Renault - Budući RS modeli s hibridnom tehnologijom

Konkretnije, potvrdio je to šef renaultova dizajna Laurens van den Acker koji je dodao i kako su vodeći ljudi Renault-Nissana upoznati te vrlo zadovoljni s predloženim konačnim rješenjem.

Pojedinosti o samom automobilu za sada nisu poznate, no Patrice Ratti, šef Renault Sporta, je izjavio kako će se privlačnost ovog modela "više oslanjati na užitak u vožnji, nego na samu snagu", što bi dalo zaključiti kako će se raditi o vrlo laganom vozilu s povoljnim omjerom snage i mase.

Također, Ratti je rekao i kako konačni dizajn novog automobila neće biti povezan sa spomenutim konceptom, no više bi smo trebali znati do druge polovine sljedeće godine kada se očekuje i službena premijera ovog modela, dok bi prve isporuke trebale krenuti 2016. O drugim modelima koji bi mogli činiti novu obitelj Alpine, za sada nema konkretnijih informacija.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene