Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produljeni GT

Mercedes-AMG sprema konkurenta porscheovoj Panameri?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavile su se prve informacije o mercedesovom konkurentu porscheovoj Panameri i drugim sličnim premium performance limuzinama.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oluja u kosi Predstavljen Mercedes-AMG S65 Cabriolet Slika nije dostupna Za one koji žele nešto više Mercedes-Benz predstavio V klasu AMG Line

Naravno mogli bi reći kako Mercedes u svojoj ponudi već ima barem jedan takav model, odnosno CLS 63 AMG, no ovdje je riječ još posebnijem automobilu.

Naime, prema navodima Auto Bilda radilo bi se o modelu koji bi se temeljio na sljedećoj generaciji CLS-a, no svojim bi dizajnom, odnosno ukupnim izgledom bi član Mercedes-AMG obitelji, odnosno ugledao bi se na Mercedes-AMG GT i bio njegova svojevrsna produljena izvedba. Također, mnoge komponente ne samo vanjštine, već i interijera bi bile jedinstvene kako bi se automobil više razlikovao od CLS-a.

Spomenuti izvor ovaj model trenutno naziva GT4 i tvrdi kako će ga pokretati 4.0 V8 bi-turbo snage između 500 i 600 KS. Također, isti bi trebao posuditi značajan broj tehničkih komponenti sa sljedećeg E63 AMG, a može se očekivati i ugradnja prilagodljivog zračnog ovjesa, elektroničkog diferencijala s blokadom, aktivnih nosača motora i sl.

Nijemci tvrde i kako bi GT4, ako ne bude nikakvih problema, na tržište trebao stići tijekom 2018, a cijena će mu se kretati između 120.000 i 140.000 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene