Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogledajte usporedbu NASCAR-a i Formule 1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prošloj utrci Formule 1 Red Bull je infografikom usporedio američki NASCAR i Formulu 1.

Nakon pet godina izbivanja, Formula 1 se ponovno vratila u SAD s pretposljednjom utrkom na Circuit of the Americas stazi u Austin, Texasu. Red Bull iskoristio je tu priliku da infografikom usporedi dva automobilistička sporta, Formulu 1 i američki NASCAR.

Pročitajte i ovo Limuzina za vrijeme utrke NASCAR utrke Donald Trump s Melanijom sjeo u svoju "Zvijer" i provozao se poznatom trkaćom stazom. A onda je utrka otkazana Slika nije dostupna Insider 10 razloga zašto Englezi ponovno imaju prvaka u Formuli 1

NASCAR je jedan od onih sportova koje tipično vežemo uz Sjedinjene Američke Države. Ovaj oblik automobilističkog sporta specifičan je po ovalnim trkaćim stazama i 'serijskim' automobilima dok Formulu 1 vežemo uz svjetski poznate staze i razvoj novih vrhunskih tehnologija i materijala. Usporedbu tih automobilističkih sportova Red Bull je vizualizirao vrlo zanimljivom infografikom.

Sve detalje usporedbe možete pogledati u našoj foto galeriji a mi vam sada donosimo samo kratki pregled najzanimljivijih podataka:

 

Broj vozača: Formula 1 (24) – NASCAR (50)
Cijena vozila: Formula 1 (7 mil dolara) – NASCAR (1.5 mil dolara)
G sile u vožnji: Formula 1 (do 5G) – NASCAR (do 2G)
Masa vozila: Formula 1 (590 kg) – NASCAR (1.542 kg)
Najplaćeniji vozač: Formula 1 (Alonso 37 mil dolara) – NASCAR (Earnhardt Jr. 28 mil dolara)
Lokacije utrka: Formula 1 (19 država, 4 kontinenta) – NASCAR (samo u SAD-u)
Budget timova: Formula 1 (325 mil dolara) – NASCAR (6,5 mil dolara)

 

Gledajući na ovaj način, čini se da brojke idu u korist Formuli 1. Ali čak i neovisno o brojkama, osmišljavanje i upotreba novih tehnologija i materijala koji se kasnije primjenjuju u razvoju serijskih vozila stavka su koju uopće ne treba posebno naglašavati – tu je Formula 1 100 godina ispred NASCAR-a!

U našoj galeriji fotografija pogledajte cijelu infografiku kako bi ste dobili kompletan dojam usporedbe ova dva automobilistička sporta.
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene